Rabobank komt met Rabobit – een cryptowallet (WHUT?)

Het kan verkeren: de Rabobank is blijkbaar bezig met het ontwikkelen van een cryptowallet die binnen je online bankieren omgeving past. De service genaamd Rabobit kwam vanmorgen in het nieuws en het leek zelfs een redelijk onrealistisch initiatief. Navraag bij de Rabo zelf leert echter dat het wel degelijk een echt project is al is het nog niet duidelijk of het echt gaat worden ingevoerd.

In onderstaande tweet is te lezen dat het project wel degelijk echt is.

Op de site van Rabobit staat dat je cryptovaluta op een veilige manier op kan slaan naast je normale rekening. Op deze manier heb je alles op 1 plek staan en kun je er bijvoorbeeld zelf voor kiezen of je wilt betalen in crypto of in euro’s.

Het kan snel verkeren. Een maand geleden kwam nog in het nieuws dat de Rabobank nieuwe klanten zakelijke rekeningen weigerden als hun bedrijven zich bezig zouden houden met crypto en Bitcoin. Het lijkt er toch op dat banken en andere financiële instellingen steeds meer inzien dat ze Bitcoin en blockchain technologie maar beter kunnen omarmen.

rabobank rabobit
De website is inmiddels offline maar op deze screenshot is te zien wat de voordelen van Rabobit moeten gaan zijn

Als het echt allemaal waar gaat zijn en als dit geïmplementeerd gaat worden dan is dit gigantisch nieuws.

Het zegt alles over hoe ver cryptovaluta’s tegenwoordig zijn en hoe serieus ze worden genomen. Of je je crypto bij je bank wil stallen is een tweede vraag maar het zou wel een enorme duw in de rug zijn voor het vertrouwen van de gemiddelde persoon in cryptovaluta en Bitcoin in het bijzonder.

Op zoek naar cryptovaluta?

Snelste manier om met euro’s cryptovaluta te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

Beste Exchange (handelsplatform)

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Eén gedachte over “Rabobank komt met Rabobit – een cryptowallet (WHUT?)

  • 25 maart 2018 om 10:42
    Permalink

    Het lijkt er op dat rabobit gebruik gaat maken van OmiseGo. Het gebruik hiervan is voorwaarden vrij en kost nagenoeg niets. Het netwerk is agnostisch en kan valuta en cryptocurrency probleemloos wisselen. Het is voor banken en bedrijven zeer eenvoudig om de betalingsomgeving te koppelen aan deze blockchain middels de Software Development Kit van OmiseGo. Voor meer info, lees de official guide van omisego network. https://cdn.omise.co/omg/officialguide.pdf

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *