Welke altcoins gaan het uitstekend doen in 2020?

We kennen waarschijnlijk allemaal de term ‘altseason‘. Het staat voor zoiets als een periode waarin altcoins eindelijk weer eens grote stappen voorwaarts gaan zetten. Over het algemeen wordt er reikhalzend uitgekeken naar een periode zoals die van grofweg januari 2017 tot februari/maart 2018. Dit waren de crypto hoogtijdagen van altcoins en de meeste investeerders zitten nog steeds met ofwel gigantische winsten (geinvesteerd voor 2017) of gigantische verliezen (geinvesteerd in januari/februari 2018).

De vraag luidt, nu de cryptomarkt weer aan het aantrekken is, wat zijn de altcoins die het in het komende jaar uitstekend gaan doen. Wat zijn de projecten waar we echt achter staan en waar we veel van verwachten?

Tezos (XTZ)

Laten we beginnen met een van de altcoins die tot nog toe een prima 2020 kent: Tezos (XTZ).

Deze altcoins werd in 2017 gelanceerd en de ICO die hierbij hoorde was de grootste in de Crypto Geschiedenis. Het project kan eigenlijk in één zin worden omschreven als een soort Ethereum dat zichzelf kan door blijven ontwikkelen zonder dat hier zogeheten hard forks voor nodig zijn.

Het is dus (zoals zo veel andere coins) een soort Ethereum 2.0 maar het onderscheidt zich wel degelijk door de mogelijkheid om te kunnen blijven ontwikkelen zonder hard forks. Hard forks brengen, zoals we allemaal weten, nogal wat rompslomp met zich mee en het doorvoeren van een hardfork is feitelijk nogal een lompe oplossing.

Daarom denken wij dat Tezos een goede toekomst tegemoet kan zien mits er meer praktische, decentrale toepassingen kunnen worden ontwikkeld.

Ethereum (ETH)

De op een na grootste cryptocoin is al jarenlang Ethereum. Waar we het bij Tezos al hadden over Ethereum 2.0 is het eigenlijk zo dat Ethereum zelf al jaren toe wil naar een soort vernieuwde versie van haar smart contract platform. Het wil namelijk toe naar een ander consensus algoritme dat er voor moet zorgen dat er veel meer transacties per minuut kunnen worden voltrokken.

Dat Ethereum 2.0 gaat er in 2020 dan (eindelijk) komen en dat is uiteraard goed nieuws. Nu is het nog wachten op echte praktische toepassingen die gebruik maken van Ethereum. Al lijkt er op dit gebied wel degelijk enige ontwikkeling te zijn. DeFi toepassingen (Decentralized Finance) begin steeds meer op te poppen en dat is goed nieuws voor Ethereum.

VeChain (VET)


Het is geen geheim dat wij bij CryptoCoinsNieuws al jarenlang ‘fan’ zijn van VeChain. Het Chinese blockchainbedrijf is een van de weinige cryptocoins die daadwerkelijk praktisch nut heeft en zich heel erg richt op het bedrijsleven.

VeChain is de afgelopen jaren al tientallen succesvolle samenwerkingsbanden aangegaan en daarvan worden langzaam de vruchten geplukt. Kijken we bijvoorbeeld naar deze Carbon Credit App of deze samenwerking met de grootste verzekeraar van Chinaof de alom bekende samenwerking metBMWdan kunnen we niet anders dan concluderen dat VeChain goed bezig is geweest.

Het is tegelijkertijd natuurlijk wel zo dat het uitermate lastig is om dit om te zetten in solide financiële prestaties als de totale cryptomarkt in een enorm wak zit. Daarom verwachten wij dat VeChain het in 2020 uitermate goed gaat doen. De markt is klaar voor een nieuwe stap omhoog.

Share

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht