26 oktober 2020

Bakkt begint in juli eindelijk met het aanbieden van Bitcoin futures

De naam Bakkt zal voor veel mensen wellicht al weer wat zijn weggezakt uit het recente geheugen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Bakkt op 12 december 2018 haar digitale deuren zou openen maar het geheel liep onderweg nogal wat vertraging op. Nu is er echter vandaag een blogpost verschenen waarin het bedrijf aangeeft dat vanaf juli 2019 de handel in futures op hun platform ‘live’ gaat.

Bakkt is een platform dat Bitcoin futures aan gaat bieden. Bakkt is waarschijnlijk een van de meest bekende en ook wel een van de meest veelbelovende initiatieven op dit ‘institutionele vlak’. Bakkt is eigenlijk een exchange en het wil een soort ‘eco-systeem’ voor cryptovaluta worden.

Het geheel gaat worden gebouwd op de cloud technologie van Microsoft en het is met name een interessant platform doordat het ondersteund wordt door ICE (de Inter Contentinal Exchange), het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, de grootste aandelenbeurs van de wereld.

Dit geeft maar aan hoezeer de oude financiële wereld zich gaat bezig houden met de nieuwe financiële wereld en daarom dus ook waarom er al zo lang reikhalzend naar de lancering van Bakkt wordt uitgekeken. In juli gaat het geheel dus gelanceerd worden en de kans is groot dat dit het vertrouwen in de markt een flinke duw in de rug gaat geven.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht