Bakkt exchange opent op 12 december haar digitale deuren

De overkoepelende organisatie van de New York Stock Exchange, Intercontinental Exchange (ICE), heeft de lanceerdatum voor Bitcoin futures aangekondigd op haar platform Bakkt. Bakkt werd in de zomer aangekondigd en beloofd veel goeds voor het aantrekken van nieuw kapitaal voor Bitcoin.

Bakkt start op 12 december 2018 met het aanbieden van Bitcoin futures

12 december is dus de datum waarop de futures handel gaat beginnen. Dit is te lezen in een document van de Intercontinental Exchange. Bakkt gaat zich voornamelijk focussen op investeringen vanuit bedrijven en ook voor pensioenfondsen lijkt crypto via Bakkt een goede bestemming te zijn.

Parallel met 2017

Het is niet voor de eerste keer dat er in de cryptowereld wordt gesproken over ‘institutionele beleggers’ en ook futures zijn zeker niet nieuw. Eind vorig jaar werden o.a door de CME en de CBOE al futures aangeboden.

Het is door analisten al meerdere malen min of meer vastgesteld (al kan dat nooit met 100% zekerheid gezegd worden uiteraard) dat de futures die vorig jaar gelanceerd werden er mede voor verantwoordelijk waren dat er onzettend veel geld de cryptowereld instroomde.

Dit zorgde niet alleen voor een gigantische ‘run-up’ naar een Bitcoin waarde van $20.000 maar ook voor een enorme daling in de weken en maanden daarna. Bij een futures-contract kun je namelijk ook heel makkelijk ‘inzetten’ op een daling van de koers.

Hoe dan ook is het interessant om te volgen wat het effect van de introductie van Bakkt gaat betekenen voor de cryptowereld. Ze lanceren naar onze mening in elk geval op het juiste moment, afgaande op de koers en crypto-interesse van de afgelopen jaren in de periode december-januari.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *