Binance looft 250.000$ uit voor het vinden van de trading bot hackers

Afgelopen woensdag werd de cryptowereld opgeschud door een vermeende Binance hack. Nu werd Binance zelf niet gehackt maar bepaalde accounts zijn wel het slachtoffer van phishing geworden, waardoor er toch cryptobezit van klanten verloren is gegaan. Binance looft nu 250.000$ uit voor tips die leiden tot de arrestatie van deze hackers.

Dit is te lezen in een blogpost vanuit het Binance team op Medium, die op zijn beurt weer werd aangekondigd op Twitter.

De 250.000$ wordt uitbetaalt in Binance Coin (BNB). De cryptocurrency die hoort bij het totale Binance project. Het blijft niet alleen bij beloningen voor deze ene hack. De exchange heeft ook meteen aangekondigd dat het maar liefst 10 miljoen dollar gaat reserveren voor toekomstige beloningen die leiden tot de arrestatie van mensen die pogen het bedrijf te hacken.

Daarnaast wordt ook meteen een oproep gedaan aan andere exchanges en ze geven aan elke samenwerking te zullen aan gaan.

Zogeheten hack-bounties worden wel vaker preventief ingezet. Als mensen erin slagen een bedrijf te hacken en dit netjes melden krijgen ze hiervoor een (rijkelijke) beloning. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf een lek kan dichten en het geeft kundige ‘hackers’ een bron van inkomsten terwijl ze er een bedrijf een gunst mee doen.

Het actief opsporen van hackers en daarvoor beloningen uitloven is iets wat wij nog niet eerder hebben gezien in de cryptowereld. Het is naar alle waarschijnlijkheid een stevige motivatie voor mensen die ook maar iets van deze praktijk afweten. Het is namelijk geen misselijke beloning en zorgt wellicht ook voor een preventieve functie. Hackers gaan namelijk gewoon de gevangenis in als ze gepakt worden maar dit soort zaken worden uitbesteed aan de politie/recherche voor wie het een bijna onmogelijke taak is om dit uit te vogelen.

Het is aannemelijker dat iemand die dicht bij deze hack zit, of er via-via van gehoord heeft dat hij of zij deze 250.000$ wil opstrijken en op die manier de hackers aangeeft.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *