Binance komt met Binance Chain, een gedecentraliseerde exchange

Groot nieuws vanuit het Binance hoofdkwartier. De populaire exchange gaat een eigen blockchain lanceren, genaamd Binance Chain. Het doel hiervan is het creëren van een gedecentraliseerde exchange. De nu al bestaande Binance Coin wordt de native valuta van het nieuwe project.

Dit alles wordt gemeld in een blogpost op de website van de exchange. Hierin wordt verteld dat het bedrijf denkt dat gecentraliseerde en gedecentraliseerde exchanges naast elkaar zullen gaan bestaan.

Het grote voordeel van een gedecentraliseerde exchange is dat deze niet gehackt kan worden. Het idee hierachter is dat alle assets op de blockchain staan en deze is decentraal dus (vooralsnog) niet te hacken. Exchanges zijn, zoals ze nu zijn: dus centraal, nog steeds een mikpunt van criminelen. Iets waar Binance sinds vorige week over mee kan praten.

In het bericht, dat voor de rest weinig details weggeeft, staat onder andere het volgende te lezen:

“As a public blockchain, Binance Chain will mainly focus on the transfer and trading of blockchain assets, as well as provide new possibilities for the future flow of blockchain assets. Binance Chain will focus on performance, ease-of-use, and liquidity.”

Verder is ook te lezen dat Binance voortaan geen bedrijf meer gaat zijn maar een ‘community’. We verwachten dat er nog wel wat meer nieuws hieromtrent naar buiten gaat komen. We willen jullie ook deze bescheiden quote niet onthouden:

“We know how hard it is to create a business, however, creating history is even harder. The real enemy is often ourselves.”

De prijs van de BNB coin vliegt na dit nieuws vooruit, wat ook niet zo verwonderlijk is want het nieuws dat een van de allergrootste spelers als het aankomt op crypto exchanges nu ook decentraal gaat operen is natuurlijk positief.

binance chain

In de minuten na het bekendmaken van het nieuws, rond 14:15, schoot de koers als een komeet omhoog. Bron: coinmarketcap

Wij zijn al tijden heel erg te spreken over dit handelsplatform. Vooral over de communicatie vanuit het team en de manier waarop ze over controversiële onderwerpen communiceren duidt op een betrouwbare en sterke organisatie.

Wil je een rekening openen op Binance om hiermee in cryptovaluta te kunnen handelen? Klik dan op de onderstaande link. Als je stap voor stap wilt zien hoe je crypto koopt op Binance dan kunnen we je deze handleiding daarover aanbevelen.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht