Binance heropent na groot onderhoud de handel op haar platform

Binance, de grootste en meest gebruikte exchange van de wereld, heeft vandaag na een flinke rits aan onderhoud haar digitale deuren wederom geopend. Eerder deze maand werd Binance gehackt, al was dat niet iets waar Binance zelf persé invloed op had, en dus zijn er nu bepaalde maatregelen getroffen.

Na de hack werd meteen het storten en opnemen van cryptovaluta aan banden gelegd. Dit was ook wel nodig aangezien er tijdens de hack voor zo’n 40 miljoen dollar (7.000 BTC) buit werd gemaakt.

Nu is het niet geheel duidelijk wat Binance precies heeft gedaan. Wel is duidelijk dat de hackers door middel van phishing en het verkrijgen van 2FA codes binnen zijn gedrongen dus het ligt in de lijn der verwachting dat de maatregelen daarmee te maken hebben.

Het storten en opnemen van cryptovaluta kan ieder moment ‘live’ worden gezet. Binance CEO Zhao houdt ondertussen op Twitter zijn volgers op de hoogte van de ontwikkelingen.

De vraag is overigens ook nog wat voor gevolg een en ander gaat hebben op de markt. Bitcoin heeft immers in afgelopen periode nogal grote sprongen gemaakt in opwaartse richting. Het zou zo kunnen zijn dat dit verstevigd gaat worden doordat mensen aan de kant hebben gestaan, omdat ze geen geld bij konden storten om te kopen. Andersom kan natuurlijk ook zo zijn dat mensen eventuele winst nu in willen cashen.

De tijd zal het leren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht