Binance voegt stablecoin TrueUSD toe

De exchange Binance heeft vanmorgen aangekondigd dat ze de stablecoin TrueUSD (TUSD) gaan toevoegen aan hun assortiment. Vanaf 18 mei gaat de handel live maar er kan nu al TUSD gestort worden op Binance accounts.

Stablecoins zijn coins die als het ware een soort stabiliteit bieden op de enorm volatiele cryptomarkt. De meest bekende stablecoin is natuurlijk Tether. Het doel van dit soort coins is om eigenlijk crypto-dollars te creëren zodat er gemakkelijk geschakeld kan worden tussen dollars en cryptovaluta.

1 True USD staat gelijk aan 1 echte dollar bij de bank. In tegenstelling tot Tether is TrueUSD wat minder gecentraliseerd. Zo liggen de dollars niet opgeslagen bij 1 bank maar zijn deze juist verspreid over meerdere banken. Ook is TrueUSD wat transparanter, ze publiceren namelijk dagelijks de bankafschriften.

Tether is daarentegen al enige tijd een controversieel onderwerp. Tether biedt in principe op een vergelijkbare manier haar USDT coin aan maar er bestaat veel twijfel over de achterliggende waarde van deze coins. Zo zouden deze niet compleet 1 op 1 gesteund worden door echte dollars. Experts vrezen dat als blijkt dat dit inderdaad niet zo is, dit een verwoestend effect op de cryptomarkt zou kunnen hebben.

In dit artikel staat goed omschreven waarom Tether op dit moment zo’n controversiele stablecoin is en waarom het vrij aannemelijk lijkt dat er niet helemaal open kaart wordt gespeeld door het bedrijf.

Voor wat TUSD betreft: voorlopig kan er op Binance gaan worden gehandeld met de volgende pairs: TUSD/BNB, TUSD/BTC en TUSD/ETH.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht