Binance Handleiding – Stap voor stap: hoe koop je hier cryptovaluta

We hebben het in onze artikelen vaak over Binance. Dit is onze favoriete exchange. Toch beseffen we dat het kopen van crypto op Binance (of andere exchanges) in het begin best wel moeilijk en intimiderend is. Wij laten je in deze handleiding stap voor stap zien hoe je cryptovaluta koopt op Binance.

-Overigens zullen we in deze tutorial (uiteraard) vaak linken naar Binance.Mocht je je aanmelden via een van deze links dan ontvangen wij daar een commissie voor. Dit kost jou niks extra's maar je steunt er wel deze site mee!-

Je hebt besloten om in de wondere wereld van cryptovaluta te stappen. Je hebt misschien al je eerste BTC, ETH of LTC gekocht maar je hoort je vrienden constant praten over VEN, OMG, XVG of NEO. Heel leuk en aardig maar die coins staan niet op Coinbase. Ze staan op exchanges, platformen die in het leven zijn geroepen met als enige doel om te handelen in cryptovaluta.

Op een exchange als Binance staan honderden cryptocoins.

binance handleiding 1

De homepage van Binance

Maar hoe werken die crypto exchanges nou en hoe zorg jij ervoor dat je crypto kunt kopen op een exchange? Wel, dat gaan we uitleggen in deze handleiding.

1. Aanmaken van accounts

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je hebt eigenlijk twee platformen nodig wil je bij Binance cryptovaluta kunnen kopen. Je kunt namelijk niet terecht met euro’s of dollars bij Binance. Je kunt er alleen handelen met cryptovaluta.

Het makkelijkst is om een account aan te maken op Coinbase (gebruik je deze link krijg je ook nog eens 8€ gratis BTC) en om op Coinbase ETH, BTC of LTC te kopen. Deze stuur je vervolgens door naar Binance, zodat je ze kan inzetten voor het kopen van crypto.

Als je op beide platformen een account hebt aangemaakt (en wat crypto hebt gekocht op Coinbase) ga je door naar stap 2.

Overigens gaan we in dit voorbeeld dus uit van Coinbase maar eigenlijk is het proces overal hetzelfde. Je verstuurt simpelweg crypto vanuit je wallet/coinbase/elk ander platform naar Binance. 

2. Versturen van crypto van Coinbase naar Binance

Laten we er van uit gaan dat je zojuist voor 100€ aan Ethereum hebt gekocht op Coinbase. Deze wil je naar je Binance account sturen. Dit kun je doen via de website van Coinbase maar het is nog makkelijker via de Coinbase-app.

Je moet namelijk het adres van je Ethereum account op Binance kopieren en via de applicatie hoef je hiervoor alleen maar de QR-code te scannen.

Op Binance doe je het volgende:

– Ga naar je funds, dus het overzicht van alle cryptovaluta die je in je bezit hebt op Binance. Op dit moment waarschijnlijk nog 0 ;-). Je komt hier door rechtsboven in op het gebruikers icoontje te klikken en daarna op ‘estimated value’. 

binance funds

Ga naar je gebruikers icoon en vervolgens naar ‘estimated value’

– Ga naar Ethereum en klik op ‘Deposit’

ethereum deposit binance

– Hier zie je het adres van de rekening die je moet invullen bij Coinbase, als je de app gebruikt kun je op ‘Show QR Code’ klikken.

eth adres binance

Kopieer het adres of gebruik de QR-code

Op de Coinbase doe je het volgende:

– Je gaat naar het tabje accounts en klikt bij je Ethereum wallet op ‘verzenden’

coinbase accounts

– Je geeft aan hoeveel ETH je wilt versturen

– Je scant de QR code die je op Binance ziet (in de app) (of je kopieert het adres) en je bevestigd

eth binance coinbase

– De crypto is nu onderweg en zal over een paar minuten op je Binance rekening staan

3. Kopen van crypto op Binance

Laten we veronderstellen dat je met je 100€ aan Ethereum wat VeChain wil kopen. In je ‘funds’ overzicht zie je van elke crypto hoeveel je er van hebt en je ziet ‘Deposit’, ‘Withdraw’ en ‘Trade’ staan. Klik op trade om naar het handels menu te gaan. Je moet in dit geval klikken op het handelspaar VEN/ETH (VeChain – Ethereum).

ven eth trade

Klik op trade en vervolgens op VEN/ETH

Vervolgens kom je in het onderstaande overzicht. Dit lijkt nogal intimiderend maar voor het kopen van crypto hoef je eigenlijk alleen maar naar de Buy en Sell gedeelte kijken (onderin het midden).

binance trade overzicht

Voor het kopen en verkopen van crypto hoef je alleen maar naar het omrande gebied te kijken

Je kunt hier tussen limit, market en stop-limit, we zullen de verschillen tussen deze opties even uitlichten.

Limit – Bij limit stel je een bepaalde limiet op aan de prijs. Je zult dus alleen verkopen of kopen als de prijs de limiet bereikt die jij hebt aangegeven. In de sterk fluctuerende cryptowereld kan het handig zijn om een limiet op de prijs in te stellen, zodat je 100% zeker weet wat de prijs is die je betaald.

Market – bij market kies je ervoor om automatisch de nu geldende marktwaarde te gebruiken. Dit is als het ware een soort live handel. Je hebt hierbij de garantie dat je altijd de meest met de meest actuele prijs handelt, maar het kan dus wel zijn dat de waarde net met 1 of 2 cent naar boven of naar beneden springt als jij op Buy klikt.

Wij adviseren beginnende handelaren om deze optie te gebruiken.

Stop-limit – bij stop-limit kun je als het ware orders uitzetten voor bepaalde prijzen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je VEN wilt kopen als de prijs onder de 4$ komt of dat je juist wilt verkopen als de prijs boven de 8$ komt. Als je dit hebt ingesteld zal er, zodra deze waarden worden bereikt, automatisch worden verkocht of gekocht.

Laten we er van uit gaan dat je kiest voor market, je vult in hoeveel VEN je wilt kopen tegen de huidige marktwaarde en je klikt op Buy VEN. Je kunt nog kiezen of je 25, 50, 75 of 100% van je Ethereum balans wilt besteden.

ven eth buy

Selecteer hoeveel VEN je wilt kopen en klik op ‘Buy Ven’

Voila, je hebt zojuist een altcoin gekocht op Binance.

4. Crypto vanuit Binance naar je eigen wallet sturen

Wij bevelen je aan om cryptovaluta zo weinig mogelijk op een exchange te laten staan. Exchanges blijven, hoe goed ze ook beveiligd zijn, een doelwit voor hackers en je wilt niet het risico lopen dat je op enig moment niet meer bij je eigendom kan.

Laten we er van uit gaan dat je je net gekochte VeChain munten (VEN) naar je eigen wallet wilt sturen. Je hebt hiervoor wel eerst een VeChain wallet nodig, daarvoor kunnen we je dit artikel aanraden. Als je het adres van je wallet paraat hebt kun je in het funds overzicht op Binance bij VeChain klikken op ‘Withdraw‘.

Hier geef je aan hoeveel VEN je wilt versturen en naar welk adres. Hier plak je dus je VeChain wallet adres is en je klikt op submit.

Afhankelijk van je veiligheidsinstellingen op Binance kan het zijn dat je deze transactie eerst nog moet bevestigen door middel van een e-mail verificatie.

Dat was het! Eigenlijk zijn exchanges heel makkelijk in gebruik maar je moet wel net even weten hoe je er crypto op krijgt en hoe je handelt. Wij hopen dat je iets aan deze handleiding hebt gehad.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht