26 mei 2020

Exchange Binance gaat verhuizen naar Malta

De bekende cryptocurrency exchange Binance gaat verhuizen naar Europa. In een interview met Bloomberg geeft de CEO van Binance aan dat het op korte termijn gaat verhuizen naar Malta.

Gisteren werd bekend dat Binance door de Japanse Financiële Service Agency op de vingers is getikt, net als enkele andere exchanges overigens. Deze JFSA heeft al eerder exchanges gewaarschuwd voor de service die ze bieden aan Japanse burgers. Deze zou niet op 1 lijn liggen met wat de Japanners verwachten qua regulering, controle en minimaliseren van de mogelijkheid tot het ondersteunen van criminele activiteiten.

Crypto kopen met euro’s op Binance?

Nu vertrekt de exchange dus naar Europa en het heeft op Malta meteen grote plannen. Ze willen hier namelijk met banken gaan samenwerken zodat er een ‘fiat-to-crypto’-exchange wordt gecreëerd. De kans is dus vrij groot dat je binnenkort met euro’s terecht kan bij Binance en dat zou wat ons betreft goed nieuws zijn. Vooralsnog is het versturen van crypto naar Binance toch nog een behoorlijk omslachtig proces.

De premier van het eilandstaatje geeft op Twitter aan in ieder geval zeer verheugd te zijn met de komst van Binance. Malta wil zich profileren als een land dat zeer ruimhartig denkt als het aankomt op cryptocurrencies. Zo zijn er al diverse gesprekken geweest over de regulering van exchanges, crypto en ICOs. Er zijn zelfs al plannen in de maak voor een speciale Maltese Digitale Innovatie Autoriteit die blockchain bedrijven wil gaan certificeren en reguleren.

Het is alom bekend dat het belastingklimaat op Malta zeer gunstig is voor (met name buitenlandse) ondernemers.

 

De CEO van Binance geeft op zijn beurt aan vereerd te zijn en hij denkt dat het een goede optie kan zijn voor andere crypto bedrijven om te overwegen te verhuizen naar Malta.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange