Binance op weg naar een winst van 1 miljard in 2018

Dat crypto exchanges flinke winsten maken is alom bekend maar de winstverwachting van Binance is wel erg exorbitant te noemen. In een interview met Bloomberg geeft de CEO van het Chinese bedrijf (Zhao Changpeng) aan dat hij verwacht dat Binance in 2018 mikt op een winst van 1 miljard dollar.

Ondanks dat de crypto markt zich feitelijk al een half jaar in een neerwaartse trend begeeft maken de exchanges nog steeds enorme winsten. Een paar duizelingwekkende cijfers die de CEO deelde met bloomberg:

  • 10 miljoen dagelijkse gebruikers
  • 1.5 miljard dollar omzet per dag
  • 300 miljard winst in de eerste helft van 2018

Het is toch redelijk bizar om vast te stellen dat een bedrijf dat nauwelijks 1 jaar oud is (!) op dagelijkse basis maar liefst 1.5 miljard dollar omzet.

Overigens is Binance volop bezig met de verhuizing naar Malta. In maart van 2018 werd bekend dat het daar het nieuwe hoofdkantoor gaat openen. Malta wil zich profileren als blockchain eiland, onder andere door haar gunstige ondernemersklimaat en soepele regelgeving omtrent crypto.

Een van de eerste stappen die Binance wil gaan zetten is het starten met fiat-crypto handel. Oftewel je kunt op (korte) termijn direct euro’s inwisselen voor cryptovaluta en andersom op de grootste exchange van de wereld.

Dit is doorgaans positief nieuws voor de markt aangezien het de aankoop van cryptovaluta voor veel mensen toch weer een stukje eenvoudiger maakt. Vooralsnog is het niet mogelijk om direct met euro’s of dollars crypto te kopen op Binance, je zult er altijd eerst crypto vanuit een ander platform naartoe moeten sturen. Deze ruil je vervolgens aldaar om voor andere cryptovaluta.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht