Misbruik bij Coinbase? Introductie Bitcoin Cash doet stof opwaaien

Het toevoegen van Bitcoin Cash aan het Coinbase platform is op z’n zachtst gezegd niet echt vlekkeloos verlopen.

Allereerst komt de toevoeging aan Coinbase nogal onverwacht. Eerder dit jaar liet Coinbase weten Bitcoin Cash eventueel pas volgend jaar aan haar platform toe te voegen.

Alleen de werknemers van Coinbase wisten (officieel) van deze toevoeging, maar zij mogen volgens het bedrijf zelf niet handelen met voorkennis.

De koers liep echter vlak voor de aankondiging van Coinbase enorm op. Zoals te zien in onderstaande screenshot was de prijs van 1 Bitcoin Cash munt ineens 9500 dollar waard.

gdax bitcoin cash

Een toename van 206% op GDAX

Het heeft er dus alle schijn van dat er wel degelijk met voorkennis is gehandeld. Dit alles is bepaald niet goed voor de reputatie van Coinbase en Bitcoin Cash.

Coinbase heeft inmiddels al op de kwestie gereageerd middels een blogpost van haar CEO:

“Given the price increase in the hours leading up the announcement, we will be conducting an investigation into this matter. If we find evidence of any employee or contractor violating our policies — directly or indirectly — I will not hesitate to terminate the employee immediately and take appropriate legal action.”

Coinbase heeft vannacht de handel in Bcash enkele uren stilgelegd maar inmiddels is de aan en verkoop van de nieuwe cryptocoin weer opengesteld.

De Bitcoin community reageert vooralsnog gepikeerd over de laatste ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld te lezen in deze reddit posts.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht