17 januari 2020
50 cent bitcoin miljonair

50 Cent toch geen Bitcoin miljonair

Meneer Curtis James Jackson III, oftewel rapper 50 Cent, is toch geen Bitcoin miljonair. De rapper die het in 2014 als een van de eerste artiesten mogelijk maakte om te betalen met Bitcoin voor zijn album Animal Ambition, claimde een paar weken geleden onverwacht miljoenen te hebben overgehouden aan dit idee maar nu blijkt dit toch niet het geval te zijn.

In januari kwam het bericht naar buiten dat ’50’ maar liefst 700 BTC had binnen geharkt met de verkoop van het album en dit is ook absoluut waar. Het vervelende zit hem voor de rapper in het feit dat het bedrijf dat de betalingen afhandelde de cryptomunten in de tijd meteen weer heeft omgeruild voor dollars.

50 cent animal ambition bitcoin

Het betreffende album, Animal Ambition. Fifty Cent was een van de eerste artiesten die Bitcoin als betaalmiddel voor zijn content inzette. 

Ten tijde van de verkoop van het album was een Bitcoin ongeveer 700$ dollar waard en dus heeft 50 cent er toch nog zo’n slordige half miljoen dollar aan over gehouden. Dat valt echt redelijk in het niet bij de huidige waarde van de Bitcoin. Als fifty had gehodlt waren zijn BTC nu zo’n 7 miljoen dollar waard geweest.

Waarom het bericht destijds dan toch door Fifty werd bevestigd? Hij zag het zelf als een goed bericht voor zijn imago. De rapper is immers min of meer bankroet tegenwoordig en dus zou dit bericht een boost hebben gegeven aan zijn imago.

Of zoals hij het zelf verwoord: “I would never deny reporting that is favorable to my image or brand.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *