Bitcoin dendert door, 7.800$ en 8.000$ voorbij

De Bitcoin trein lijkt nu toch echt goed op stoom te zijn gekomen. De zeer belangrijke 7.800$ grens werd vannacht ruimschoots voorbijgestreefd en nu is ook de 8.000$ grens geslecht. Op het moment van schrijven is 1 BTC 8.040$ waard.

Deze waarde betekent dat Bitcoin nu op het hoogste niveau staat van de afgelopen 60 dagen. Kijken we een kleine 30 dagen terug in de tijd dan zagen we dat Bitcoin eind juni het laagste punt van 2018 bereikte met een waarde van omstreeks 5.700$. Dit betekent dat de waarde van de grootste en meest verhandelde cryptomunt in de maand juli tot nu toe met ~40% is gestegen.

bitcoin prijs 8000
In de grafiek over de laatste maand is zeer duidelijk de sterke stijging waarneembaar. Bron: coinmarketcap.com

Bitcoin dominantie blijft maar toenemen

Het aandeel dat de Bitcoin marketcap inneemt ten opzichte van de totale crypto marketcap is nog steeds aan het groeien. Momenteel is de dominantie in de buurt gekomen van de 47%, een niveau wat we voor het laatst in december 2017 hebben gezien.

Het lijkt er dus nog steeds op dat de positieve patronen, die vorige week werden ingezet, keer op keer worden bevestigd. Er zijn diverse analisten die denken dat we als we eenmaal stevig de 8.000$ zijn gepasseerd er nog weinig grote weerstand ligt op weg naar de 10.000$.

Uiteraard zal dit niet zonder enige slag of stoot gaan maar het lijkt er in ieder geval wel op dat Bitcoin op de korte termijn een gunstige tijd tegemoet gaat.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *