25 mei 2020

Bitcoin dendert door, 7.800$ en 8.000$ voorbij

De Bitcoin trein lijkt nu toch echt goed op stoom te zijn gekomen. De zeer belangrijke 7.800$ grens werd vannacht ruimschoots voorbijgestreefd en nu is ook de 8.000$ grens geslecht. Op het moment van schrijven is 1 BTC 8.040$ waard.

Deze waarde betekent dat Bitcoin nu op het hoogste niveau staat van de afgelopen 60 dagen. Kijken we een kleine 30 dagen terug in de tijd dan zagen we dat Bitcoin eind juni het laagste punt van 2018 bereikte met een waarde van omstreeks 5.700$. Dit betekent dat de waarde van de grootste en meest verhandelde cryptomunt in de maand juli tot nu toe met ~40% is gestegen.

bitcoin prijs 8000

In de grafiek over de laatste maand is zeer duidelijk de sterke stijging waarneembaar. Bron: coinmarketcap.com

Bitcoin dominantie blijft maar toenemen

Het aandeel dat de Bitcoin marketcap inneemt ten opzichte van de totale crypto marketcap is nog steeds aan het groeien. Momenteel is de dominantie in de buurt gekomen van de 47%, een niveau wat we voor het laatst in december 2017 hebben gezien.

Het lijkt er dus nog steeds op dat de positieve patronen, die vorige week werden ingezet, keer op keer worden bevestigd. Er zijn diverse analisten die denken dat we als we eenmaal stevig de 8.000$ zijn gepasseerd er nog weinig grote weerstand ligt op weg naar de 10.000$.

Uiteraard zal dit niet zonder enige slag of stoot gaan maar het lijkt er in ieder geval wel op dat Bitcoin op de korte termijn een gunstige tijd tegemoet gaat.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange