Alles wat je moet weten over de Bitcoin halving van 2020

Iedereen die zich bezighoudt met crypto weet dat de fameuze ‘Bitcoin Halving’ er aan zit te komen. In 2020 worden de blockrewards gehalveerd. Dit is nogal een big deal en wij gaan je uitleggen waarom dat zo is.

Wat gaat er precies gebeuren?

Omstreeks 22 mei 2020 worden de blockrewards voor miners gehalveerd. Oké, dat is alvast een zin vol met vaktermen. Simpel gezegd komt het er op neer dat miners de Bitcoin blockchain in leven houden door transacties goed te keuren. De miners worden hiervoor beloond met Bitcoin. Op dit moment is de beloning per block 12.5 Bitcoin. Volgend jaar wordt dat dus 6.25 Bitcoin.

Bitcoin wordt schaarser

Een goed waarvan kan worden geconstateerd dat het een bepaalde waarde vertegenwoordigd wordt als vanzelfspreken meer waar naarmate het schaarser wordt. Dit economische principe is al zo oud als de tijd. Het aantal Bitcoins dat op dit moment in omloop is, is een kleine 18 miljoen. Zoals de meeste lezers zullen weten zullen er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins bestaan.

De weg richting de 21 miljoen wordt dus steeds trager.

Hoe dan ook, miners zullen op het moment dat de rewards worden gehalveerd hun Bitcoin alleen willen verkopen tegen een hogere prijs. Zo niet, dan heeft het weinig zin om door te gaan met minen (de kosten van elektriciteit en apparatuur gaan immers niet door de helft).

De prijs van Bitcoin loopt in principe op nadat er een halvering heeft plaats gevonden

In deze post hebben we het al gehad over het zogeheten stock to flow model. Het is natuurlijk niet gezegd dat de prijs van een goed oploopt naarmate er minder van in omloop komt. Er moet nog steeds een bepaalde vraag zijn. Als we echter aannemen dat alle andere factoren hetzelfde blijven dan is de kans bijzonder groot dat de prijs zal oplopen doordat er minder aanbod gaat zijn.

bron: digitalik.net

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht