Altcoinboom duwt cryptomarkt richting marketcap van 1 biljoen

De algehele cryptomarketcap duidt op het totale aantal coins in omloop maal de prijzen hiervan. Er is op dit moment (naast BTC) sprake van een altcoinopmars. Deze 2 zaken zorgen ervoor dat de totale marketcap voor het eerst in de crypto historie richting de 1 biljoen dollar aan het gaan is.

Op dit moment is de totale marketcap $941.091.404.602,00. Met het huidige momentum lijkt het een kwestie van tijd voordat de 1 biljoen gaat worden aangetikt.

Het zal geen nieuws meer zijn dat Bitcoin aan een enorme opmars bezig is. Dat is iets waar we het in de afgelopen weken al veelvuldig over hebben gehad.

We willen ons nu even gaan focussen op altcoins. Er zijn een aantal zeer interessante zaken gaande op de altcoinmarkt. Bitcoin’s dominantie lijkt voor nu even een pas op de plaats te gaan maken. Niet zozeer omdat BTC stilstaan maar vooral omdat enkele altcoins gigantisch aan het stijgen zijn.

Stellar stijgt met bijna 100%

Laten we even beginnen bij de meest in het oog springende (grote) coin van de laatste dagen: Stellar (XLM). Over de afgelopen week is XLM met maar liefst 152% in waarde toegenomen. 1 XLM is op het moment van schrijven ongeveer $0,34 waard.

Nog geen jaar geleden was dat nog $0,034. Stellar’s waarde is dus in minder dan een jaar tijd vertienvoudigd. Voordat Stellar een nieuw record gaat aantikken zijn we echter wel wat verder, begin 2018 was 1 XLM namelijk maar liefst 93 cent waard.

stellar stijging

Grafiek over het afgelopen jaar. Je piek van de laatste dagen is uiterst opmerkelijk te noemen.

Vechain bereikt recordwaarde

Een van Nederlands meest favoriete coins is zonder enige twijfel VeChain (VET). Het is dan ook leuk om te melden dat VET nieuwe recordwaardes heeft bereikt in de afgelopen dagen. Op het moment van schrijven is 1 VET ongeveer $0,03 waard.

In maart van 2020 was dit nog $0,002. Redelijk bizar.

Het is natuurlijk wel zo dat VET nog maar een jaar of 2 bestaat. Voorheen maakte VeChain’s coin natuurlijk nog gebruik van Ethereums blockchain en heette de coin ook nog anders (VEN). Zouden we de recordwaarde van VEN terugrekenen naar VET dan zou dat betekenen dat het ‘echte’ record op $0,09 staat.

VeChain heeft dus nog wel wat ruimte.

vechain all time high

Grafiek over het afgelopen jaar. VET is nog nooit zo veel waard geweest als nu.

Ethereum komt in de buurt van All Time High

Ook ETH begint akelig dicht in de buurt van haar eigen recordwaardes te komen. Na een aantal bijzonder matige jaren heeft Ethereum in 2020 de weg omhoog definitief ingezet. Ethereum heeft daarnaast ook nog eens het lang verwachte Ethereum 2.0 gelanceerd.

Dit moet er voor zorgen dat ETH als het ware future proof gaat zijn en dat is nodig ook. Het netwerk kan op dit moment nog steeds niet goed dealen met grote aantallen transacties. Mocht Ethereum in de toekomst echt serieus willen worden dan is het essentieel dat de blockchain efficiënt opereert.

2.0 gaat daar voor moeten zorgen. Dat zorgt er op zijn beurt (mede) voor dat de prijs omhoog wordt gestuwd. Al is het tegelijkertijd natuurlijk ook zo dat op dit moment praktisch alles aan het stijgen is.

ethereum all time high

Grafiek over de afgelopen (ruim) jaar. Hierin zie je dat Ethereum het een aantal jaar enorm lastig heeft gehad maar dat in 2020 de weg omhoog is ingezet. Gaan we in 2021 nieuwe records vestigen? Het heeft er alle schijn van.

Cardano niet te stuiten

ADA is aan opmars bezig die zijn weerga niet kent. Het lijkt er zelfs op dat de coin XRP op korte termijn gaat verdringen uit de top 5.

Cardano was in de periode 2017-2018 een van de allergrootste beloftes maar heeft die hype en hoop nog steeds niet echt waar kunnen maken. Wellicht dat daar nu verandering in gaat komen. 1 ADA is momenteel ongeveer $0,30 waard.

Dat is nog steeds een heel eind verwijderd van de $1,33 die het ooit waard was in januari 2018.

Ripple verliest terrein

Dan is er nog Ripple. Het heeft er alle schijn van dat deze coin enorm aan momentum heeft moeten inboeten. Als er nog sprake was van enig momentum althans. XRP is inmiddels opweg om voor het eerst sinds jaren uit de top 5 van grootste coins te duiken, iets wat naar onze mening een kwestie van tijd gaat zijn.

De aanhoudende problematiek rondom Ripple en de SEC, waarover je hier wat meer kan lezen, zorgt ervoor dat het vertrouwen in XRP op de lange termijn is afgenomen. Ripple deelt dan ook nauwelijks mee in de altcoinvreugd.

Geïnteresseerd in het kopen van deze cryptovaluta?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht