Bevindt Bitcoin zich aan de vooravond van een stevige terugval?

Het heeft er alle schijn van dat de Bitcoin bull run even een halt toe geroepen wordt. De afgelopen dagen worden de ‘highs’ van BTC steeds lager en hetzelfde geldt voor de ‘lows’. Dat wil eenvoudigweg zeggen dat de trend sinds aflopen week neerwaarts is.

Nu zijn er 2 scenarios die hier in negen van de tien gevallen op volgen. Enerzijds kan het zo zijn dat we een stevige opwaartse move krijgen, een bounce, die ervoor zorgt dat we meteen weer met momentum richting 20K+ mogen kijken.

Anderzijds, en dit is het meest waarschijnlijke scenario, is de kans groot dat we verder weg gaan zakken. De kans hierop is aanzienlijk. Een test van de levels rondom de $17.5K is zeer waarschijnlijk, mocht het huidige prijsniveau niet worden vastgehouden. Dat is jammer maar niet geheel onverwacht dan wel onlogisch.

bitcoin prijs

Een stijging is dit jaar altijd nog opgevolgd door een periode van consolidatie. 

In bovenstaande grafiek zie je eigenlijk een patroon dat zich herhaalt. Een toename, gestaag (zoals in het begin van het jaar) of juist hevig (zoals in november) gevolgd door een periode van ‘consolidatie’ of neerwaartse prijsbeweging.

Het zou goed kunnen dat Bitcoin zich in de komende weken vergelijkbaar gaat gedragen.

Altcoins

Wat redelijk opvallend is, is dat altcoins eigenlijk niet tot nauwelijks inlopen op Bitcoin. Na de enorme toename in waarde van BTC was de verwachting dat altcoins een opleving zouden gaan hebben. Dat is er eigenlijk geen moment van gekomen.

Sterker nog, altcoins verliezen over de laatste dagen gezien terrein. Dat is zeker iets om scherp in de gaten te houden en dat is dan ook wat wij zullen doen middels onze marktupdates.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht