Bitcoin balanceert op het randje, rest cryptomarkt stort in

De cryptomarkt heeft het de laatste dagen zwaar te verduren. Daar waar de focus bij het grote publiek natuurlijk ligt op Bitcoin, dat zelf op het randje van de ‘afgrond’ balanceert, zijn het vooral de altcoins die zware verliezen lijden. De totale cryptomarketcap ligt momenteel ruim onder de 200 miljard dollar, het laagste punt van 2018 is hiermee bereikt.

Bitcoin

1 Bitcoin is momenteel ongeveer 6.080$ waard. BTC heeft al enkele malen in 2018 support gevonden rondom de 6000 dollar en dit lijkt op dit moment ook wederom het geval te zijn. Nu is het wel zo dat de rest van de markt (de altcoins) bezig zijn met een vrije val naar beneden. Mocht deze paniek ook overslaan op BTC, dan is de kans zeer groot dat we richting de 5.000 dollar gaan afzakken.

Bitcoin balanceert in die zin op het randje van de afgrond.

Altcoins

Zoals gezegd zijn het toch vooral de altcoins die het moeten ontgelden. Bitcoin’s dominantie staat momenteel op een kleine 54%, veruit het hoogste niveau in 2018. Dit wil dus zeggen dat de marketcap van Bitcoin hoger ligt dan die van alle altcoins tesamen.

Kijken we naar spelers als Ethereum (-18%) dan zien we dat het verval toch redelijk schrijnend is. 1 Ether is momenteel net zoveel waard als in september 2017, wat betekent dat alle winst uit de bull-run van eind 2017 / begin 2018 teniet is gedaan.

Ook een veelbelovend project als VeChain (-22%) heeft het ongelooflijk zwaar te verduren. 1 VET is momenteel 0,007$ waard. Ook voor VeChain geldt dat praktische alle winst vanuit de bull-run verdampt is.

crypto marketcap 250 miljard

In de grafiek van de totale cryptomarketcap zie je dat het 250 miljard dollar niveau enkele malen in 2018 een belangrijk steunniveau bleek, nu zijn we er helaas toch ruimschoots doorheen gezakt. Bron: coinmarketcap.com

We sluiten af met een quote van ons aller Warren Buffet om de moed erin te houden:

“Unless you can watch your stock holding decline by 50% without becoming panic-stricken, you should not be in the stock market.”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht