Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto in top 50 rijkste mensen ter wereld

Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin, zou als hij/zij/het zijn Bitcoins in zou cashen een van de 50 rijkste mensen op aarde zijn.

Toen Bitcoin de $19.000 dollar grens passeerde werd de bedenker van Bitcoin een van de 50 rijkste mensen ter wereld. Als we uitgaan van deze lijst van Forbes. Aangezien Bitcoin vandaag alweer behoorlijk onderuit ging is het de vraag of Nakamoto nog steeds in de top 50 staat. Satoshi heeft in ieder geval ~1 miljoen Bitcoins in bezit.

Klein detail: niemand weet wie Satoshi is. Het mysterie rondom de bedenker van Bitcoin is al jaren een item binnen de community. Er zijn al verschillende mensen aangewezen als zijnde Nakamoto. Recentelijk nog werd Elon Musk ervan ‘verdacht’ Satoshi te zijn. Telkens weer blijken deze ‘verdenkingen’ gebaseerd te zijn op leugens, speculatie of ijdele hoop.

Volgens velen in de Bitcoin community is het juist goed dat de identiteit van de persoon/groep achter Nakamoto nooit bekend is gemaakt. Bitcoin is namelijk decentraal, zonder inmenging van een centrale instantie (of groep/persoon). Zou Satoshi gewoon een persoon zijn dan zou zijn mening constant worden gepeild.

Nu Nakamoto een soort mysterie is, blijft het decentrale idee fier overeind. De community moet dingen zelf oplossen en kan niet kijken naar 1 groep of persoon die leiding geeft. Wat dat betreft is het uitblijven van de identiteit van Nakamoto een positief iets.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht