14 juli 2020

Bitcoin bereikt hoogste waarden van 2019

Bitcoin, en crypto in z’n algemeen, is de laatste dagen goed bezig. Vorige week berichten we nog over een aanstaand klein ‘altcoin seizoen‘ en het lijkt erop dat dit nu inderdaad bevestigd is. Bitcoin tikt momenteel zelfs de hoogste waarde van heel 2019 aan!

Bitcoin

1 Bitcoin is momenteel zo’n 4120 dollar waard. Dat is een stijging van een kleine 14% ten opzichte van een week geleden en dat betekent dus dat we op dit moment op het hoogste punt van 2019 zitten.

bietcoin

Op de grafiek over 2019 is duidelijk te zien hoe de prijs van 1 Bitcoin momenteel op het hoogste punt van het jaar zit.

Altcoins

Bitcoin doet het goed maar altcoins doen het nog een heel stuk beter. Kijken we naar de snelste stijgers over de afgelopen week dan vallen coins als Ethereum (+27%), EOS (+44%!) en Bitcoin Cash (+22%) op.

Er zijn diverse altcoins die zelfs tot boven hun 100 daagse lopende gemiddelde zijn uitgebroken. Dit houdt in dat we in de buurt komen van een ‘trend reversal’ als we puur naar altcoins zouden kijken. Bitcoin leidt echter zoals altijd de dans en de grootste en veruit meest bekende cryptomunt heeft nog een lange weg te gaan voor we met enige overtuiging kunnen stellen dat we uit de bear market zijn.

Daarvoor zou BTC ten eerste nog wat hoger moeten klimmen (richting de 4500-4600 dollar) en vervolgens deze winst vast moeten houden. Dit lijkt op korte termijn niet al te aannemelijk maar we houden het uiteraard scherp in de gaten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht