15 augustus 2020

Bitcoin blijft kelderen, 5000 dollar komt in zicht

Bitcoin zette vorige week een spectaculaire daling in en het einde daarvan is nog niet in zicht. Het is inmiddels een realistisch scenario dat we naar de 5000 dollar zullen gaan afzakken. Daarna is het de vraag of we dat niveau vast kunnen houden of dat er echte paniek gaat losbreken. Spannende tijden zijn het zonder meer.

Overigens geldt de daling niet alleen voor Bitcoin, juist de altcoins hebben het in deze periode extreem zwaar. Enkele coins noteren zelfs verliezen van 20% (ten opzichte van 24 uur geleden). Kijken we naar vorige week dan lopen de verliezen in sommige gevallen zelfs op tot 30-40%. De vraag is momenteel: waar ligt (voor nu) de bodem? 

Voorlopig lijkt de bodem rond de 5000 dollar te liggen. Dit is een belangrijk psychologisch niveau. Niet in de laatste plaats omdat veel technische analisten al maanden hebben aangekondigd dat BTC richting de 5k gaat voordat we weer omhoog kunnen gaan kijken. Dit werd in eerste instantie nog afgedaan als overdreven negatief maar die vrees is nu dus realiteit. Wij achten de kans uiterst groot dat we in ieder geval naar de 5000 dollar gaan.

Wat er daarna gebeurt is lastig te voorspellen. Krijgen we een flinke positieve reactie op dat niveau (oftewel een prijstoename van enkele honderden dollars in enkele uren) dan is de kans groot dat de bodem voorlopig is gezet op 5k. Is dit echter niet het geval dan kunnen we ook zomaar afzakken richting de 4.500 dollar.

Het zijn hoe dan ook interessante tijden en we verwachten behoorlijk wat vuurwerk de komende weken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *