27 mei 2020

Bitcoin blijft maar dalen – cryptowereld in gigantische dip

Na de relatief stabiele laatste 2 weken heeft de Bitcoin sinds afgelopen maandag helaas toch echt de weg naar beneden ingeslagen. De koers van de grootste cryptomunt daalde wederom met zo’n 25% en staat op het moment van schrijven op nog maar $12.900.

Ongetwijfeld heeft de hele Bitcoin Cash saga hier een grote invloed op gehad. Het is simpelweg niet goed voor het vertrouwen van de markt als een grote speler als Coinbase handelt op de manier waarop ze gehandeld hebben.

Niet alleen Bitcoin heeft te maken met een terugval, zie namelijk onderstaande afbeelding.

bitcoin koers

Heel veel rode cijfers. Bron: coinmarketcap

Voorlopig lijken Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin de grootste verliezers. Vooral Bitcoin Cash zit de laatste 2 dagen echt in een achtbaan. Daar waar ze na de introductie op Coinbase nog de $4500 aantikten is er nu zelfs sprake van een verlies van bijna 100% ten opzichte van 48 uur geleden.

Ook Ethereum heeft het dus zwaar. De op 1 na grootste cryptomunt daalt met maar liefst 30% op moment van schrijven en staat nu op $638.

De totale marketcap van de hele cryptomarkt keldert logischerwijs ook flink. Maandag was de totale marketcap nog >$600 miljard, vandaag komen we zelfs onder de $500 miljard uit.

Alleen Ripple blijft overeind

Gek genoeg blijft Ripple al deze ellende redelijk bespaard. De digitale munt, ondersteund door diverse grote banken, boekte gisteren al een gigantische winst en houdt zich ook vandaag goed staande. Al moet wel gezegd worden dat deze munt ook aan waarde aan het inboeten is ten opzichte van gisteren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange