26 mei 2020

Bitcoin breekt uit tot boven de 4000$

De Bitcoinprijs is in de afgelopen paar uur flink gestegen. Zo hard zelfs dat we nu de $4.000 dollar grens stevig zijn gepasseerd. Dit betekent op korte termijn dat we naar boven kunnen gaan kijken, op de lange termijn is er echter nog niet veel veranderd. We zitten dus nog steeds in een zogeheten ‘bear market’.

Bitcoin breekt uit tot boven het gemiddelde over laatste 50 dagen

De zogeheten moving averages zijn doorgaans een goede indicator van trends op financiële markten. De meeste analisten gebruiken de 50, 100 en 200 day moving averages. Simpel gezegd zou je kunnen stellen dat het uitbreken boven deze moving averages enigszins de trend bepaald. Hoe groter de het bereik (dus hoe meer dagen) van dat gemiddelde is, hoe meer het betrekking heeft op de trend over de lange termijn.

Het uitbreken boven de 50 day moving average is dus een indicator van sterkte op de korte termijn, terwijl het uitbreken tot boven de 200 day moving average echt een ‘reversal’ zou betekenen en hoogstwaarschijnlijk het einde van de bear market.

Voorlopig zijn we dus de 50 day moving average voorbij en dat is goed nieuws voor de korte termijn. Diverse technische analisten verwachten de Bitcoin prijs richting de 4800-5000 dollar zal gaan alvorens daar weer veel weerstand te ondervinden.

bitcoin prijs weekly

In de weekgrafiek is goed te zien hoe de prijs rond de 3800 dollar schommelde en daarna uitbrak tot boven de 4000 dollar.

Altcoins volgen

Zoals zo vaak het geval is, zijn ook nu de altcoins weer in de slipstream van Bitcoin aan het klimmen. De meest opvallende stijgers zijn Litecoin en NEO (beide +10% over de laatste 24 uur).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange