Bitcoin breekt uit tot ruim boven de $12.000

Het heeft een behoorlijke periode geduurd maar het lijkt er nu toch echt op dat Bitcoin opwaarts is uitgebroken. Daar waar we vorige week nog een bericht plaatsten dat inging op de zogeheten ‘T-splitsing‘ waarop BTC zich op dat moment bevond daar kunnen we nu stellen dat de grootste cryptomunt de juiste afslag heeft genomen.

Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin ongeveer $12.250 waard. Dit is het hoogste niveau van de afgelopen 2 maanden. Zoomen we iets verder uit dan zien we hoe significant deze doorbraak is. Afgezien van een kortstondige periode in augustus 2020 (van 1 dag) en een periode van ongeveer 2-3 dagen in juni 2019 is de prijs van BTC niet voor een langere tijd boven de $12K uitgekomen.

Het verloop van de Bitcoin prijs over de afgelopen jaren. Momenteel lijken we voor het eerst sinds 2017 richting de $14-15K te kunnen gaan, als het een klein beetje meezit.

De kans is zeer groot dat, als we dit niveau enige tijd vasthouden (1-2 dagen), we verder omhoog mogen kijken. Dat zou voor de eerste keer sinds 2017 zijn. Een prijsniveau van rond de 14.000-15.500 dollar zou een realistisch eerste doelwit kunnen zijn.

Een ongekende luxe, zeker als je je bedenkt dat Bitcoin aan het begin van het jaar nog slechts 3.800 dollar waard was. De safe haven functie die Bitcoin natuurlijk al jaren probeert te bewijzen (Bitcoin als ‘store of value’, opslagmiddel van waarde dat niet onderhevig is aan inflatie) leek in eerste instantie niet helemaal op te zijn. Nu we echter een half jaar verder zijn, zien we dat Bitcoin los van de koersen op de normale beurzen zijn eigen plan trekt.

Er zou wel eens een heel interessant vierde kwart in het verschiet kunnen liggen.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht