26 mei 2020

Bitcoin: bullish patroon bevestigd

Daar waar we gisteren al een artikel publiceerden dat aangaf dat de Bitcoinprijs zich op een belangrijk kruispunt bevond, kunnen we nu concluderen dat we de juiste afslag hebben genomen. De Bitcoinprijs is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 10% gestegen en dus worden diverse gunstige patronen nu bevestigd. Betekent dit dat we voorlopig kunnen doorgaan met stijgen?

Als het aan technische analisten ligt is het antwoord op die vraag redelijk simpel: ja.

bitcoin prijs stijging

In de maandgrafiek is duidelijk de enorme spike te zien die gisteren plaatsvond. Let ook op de stijging in het volume. Bron: coinmarketcap.com

Wat duidt erop dat deze groeispurt significant is en nog even aan kan houden?

Het 100-daagse doorlopende gemiddelde is gisteren boven het doorlopende gemiddelde van de afgelopen 200 dagen uitgekomen. Dit wil zeggen dat er sprake is van een positieve ontwikkeling op prijsgebied en een soortgelijke ‘crossing’ heeft (gebaseerd op historische gebeurtenissen) vaak tot gevolg dat er meer groei in de pijplijn zit.

Deze zal uiteraard niet zoals gisteren in een rechte lijn omhoog gaan plaatsvinden maar verwacht wordt wel dat er in de komende dagen (weken?) nog ruimte is voor hogere waarden.

moving averages

Blauw: 100 daags gemiddelde Rood: 200 daags gemiddelde

Daar komt nog bij dat er de laatste weken een behoorlijke lading positief nieuws in omloop is. Of het nou gaat om BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld die naar verluid bezig is met cryptovaluta, of bijvoorbeeld de Koreaanse regering die een soepelere regulering omtrent cryptovaluta wil gaan doorvoeren.

Over de laatste weken gezien hebben soortgelijke berichten nog weinig tot geen invloed gehad op de prijs van bijvoorbeeld Bitcoin maar het lijkt er nu toch op dat het positieve sentiment ook zijn invloed gaat hebben op de prijzen van cryptovaluta.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange