Bitcoin en crypto weer in de lift na weken van stilte

Bitcoin en crypto zitten weer even in de lift nadat het de laatste weken oorverdovend stil is geweest qua prijsontwikkeling. Eerder deze week berichtten we nog over de potentiële neerwaartse spiraal richting 1.800$ of 1.200$. Dit scenario kan in ieder geval voor even weer in de ijskast.

Daar waar we gisteren nog even onder de $3.400 doken daar zitten we momenteel op een prijs van omstreeks $3.700, een stijging van zo’n 8%. Waar de plotseling stijging door is veroorzaakt is niet geheel duidelijk maar het zat wel in de pijpleiding dat er een flinke beweging zou gaan plaatsvinden nadat de koers de afgelopen weken nauwelijks heeft bewogen.

btc prijs stijging
In de dag-grafiek is duidelijk de plotselinge prijsstijging waar te nemen. Bron: coinmarketcap.com

Altcoins volgen in rap tempo

Zoals zo vaak het geval is als BTC stijgt: altcoins stijgen mee en in veel gevallen ook nog eens in grotere mate. De meest opvallende stijger is op dit moment Litecoin, LTC is op dit moment maar liefst 29% meer waard ten opzichte van 24 uur geleden.

Ook Ethereum (+14%), EOS (+16%) en Cardano (+12%) doen het opvallend goed.

Wat gaat er nu gebeuren?

Wat er nu gaat gebeuren is zoals altijd koffiedik kijken. De kans is groot dat we nu weer even een pas op de plaats gaan maken, Bitcoin zal waarschijnlijk even moeten terugvallen richting de $3.600. Er lijkt inmiddels wel sprake van een bepaald momentum en dus geven bepaalde analisten aan dat de kans zeker aanwezig is dat we richting de $4.000 kunnen gaan.

Zoals wel vaker is gebleken in deze ‘bear market’ is het ook nu maar een kwestie van afwachten. Opwaarts momentum is te vaak zwak gebleken en dus houden we nu ook liever een slag om de arm.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *