26 mei 2020

Bitcoin-ETF toch weer ingediend na het beëindigen van de Government Shutdown

Vorige week maakte de CBOE bekend dat ze hun verzoek tot het mogen introduceren van een Bitcoin ETF hadden teruggetrokken. Dit verzoek ligt al maanden bij de SEC, de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse beurstoezichthouder. Het verzoek werd teruggetrokken aangezien de kans op het goedkeuren van voorstel nihil was aangezien de Amerikaanse regering de afgelopen weken werd lamgelegd door de Government Shutdown. Nu deze shutdown voorlopig van de baan lijkt is het voorstel toch weer ingediend en is er dus weer sprake van een sprankje hoop.

Vandaag werd dus bekend gemaakt dat het voorstel wederom is ingediend en dat is mede te danken aan hard werk van alle betrokken partijen. Dit geeft Gabor Gurbacs onder meer aan op Twitter. De SEC heeft nog steeds tot ongeveer eind februari de tijd om een beslissing te nemen. Verwacht wordt dat de kans relatief klein is dat het voorstel er doorheen gaat komen maar dat we op termijn wel degelijk een Bitcoin ETF gaan zien lijkt haast wel vast te staan. Helaas duurt het simpelweg lang om hiervoor approval te krijgen.

Waarom is een ETF volgens veel experts zo belangrijk?

Waarom wordt er nu al maanden halsreikend uitgekeken naar het goedkeuren van een ETF voorstel? Dit heeft onder meer te maken met het enorme kapitaal wat hierdoor zou kunnen worden aangeboord.

Een ETF heeft namelijk zo zijn voordelen:

  1. Eenvoudige toegang tot bezit van Bitcoin via beurshandelaren
  2. Liquide markt, ETFs worden zeer actief verhandeld en zijn transparant
  3. Een stukje veiligheid. ETFs zijn verzekerd in tegenstelling tot de gangbare exchanges. Hierdoor wordt het risico op fraude en diefstal geëlimineerd.

Al met al zijn dit natuurlijk 3 erg belangrijke punten en met name de laatste (veiligheid) is een struikelblok voor veel investeerders. Als dit via een ETF zou kunnen worden weggenomen dan zou dat wel eens de ommekeer voor Bitcoin en crypto kunnen zijn op weg naar nieuwe hoogtes.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange