Bitcoin futures ook naar de grootste online handelaar

De eerste week van de handel in Bitcoin futures zit er bijna op, de reactie vanuit de markt lijkt aardig positief aangezien de Bitcoin koers zich erg stabiel ontwikkelde richting de €15-15.5.000. 

Vorige week zondag begon op de Cboe in Chicago de verkoop van de eerste futurecontracten. Vanaf aanstaande zondag begint niet alleen de handel in Bitcoin futures op de CME, de grootste derivatenbeurs ter wereld, maar ook op TD Ameritrade, de grootste online beurshandelaar op het gebied van futures. Dit is te lezen op de website van cnbc.

Vanaf aanstaande maandag gaat TD Ameritrade futures in Bitcoin aanbieden. De verwachting is dat dit de handel in futures een flinke boost gaat geven. De CME en TD Ameritrade gaan grotere volumes afzetten. Zo gaat de handel in Bitcoin futures op de CME per 5 Bitcoins, terwijl dit op de Cboe slechts 1 Bitcoin is.

Voorlopig lijkt de Bitcoin zich in een opwaartse tendens te bewegen, de waarde van 1 Bitcoin ligt nu op de $18.500.

volume in the Cboe contract has been very small. On average, roughly $60 million in notional value has traded each day. In just the last 24 hours, about a half-million bitcoins alone have changed hands. At $17,000 per bitcoin, that is about $8.5 billion.  Get it? $60 million vs. $8.5 billion.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet
De veiligste manier om je Bitcoin op te slaan is met de Ledger Nano S hardware wallet

Écht weten hoe Bitcoin werkt? Wij bevelen het bovenstaande boek, Mastering Bitcoin, van harte aan. Geschreven door de meest inspirerende Bitcoin aanhanger van de wereld.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *