Bitcoin keldert met maar liefst 1.000 dollar

De gigantische push die Bitcoin de afgelopen dagen (weken eigenlijk) heeft doorgemaakt moet voorlopig even een pas op de plaats maken. Daar waar we over de afgelopen periode gigantische winsten boekten en zelfs uitkwamen tot een niveau van rond de 8.400 dollar daar zijn we nu weer terug rond de 7.000-7.2000 dollar.

Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat er een zogeheten ‘retracement’ komt na een periode van enorme groei. Bitcoin zal nu eenmaal niet rechtstreeks terug omhoog schieten richting de 10.000 dollar. Ook in een opwaartse trend, waarin we ons nog steeds bevinden, heb je nou eenmaal te maken met terugtrekkende bewegingen.

bitcoin daling
Op de 24-uurs grafiek is duidelijk te zien dat de koers rond 5 uur ‘s-ochtends Nederlandse tijd ineens een flinke opdoffer krijgt. Binnen enkele minuten loopt de waarde van Bitcoin met zo’n 800 dollar terug. Bron: coinmarketcap.com

De vraag wat nu de volgende wat de volgende move gaat zijn. De 7.000 dollar grens wordt gezien als een belangrijke steunlijn die, willen we de opwaartse trend vasthouden, niet al te ver doorbroken dient te worden. Inmiddels zit Bitcoin al wel weer op een niveau van rondom de $7.200 dollar dus het lijkt er op dat we voorlopig een enigszins rustige fase hebben bereikt.

Het zijn hoe dan ook zeer interessante en volatiele tijden op de cryptomarkt, dat is wel eens anders geweest in de afgelopen maanden.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Eén gedachte over “Bitcoin keldert met maar liefst 1.000 dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *