Bitcoin klimt voorzichtig uit dal; kan 50K grens opnieuw worden geslecht?

Na een week van flinke verliezen lijkt het er nu op dat de zon weer aan het schijnen is in Bitcoin-land. De prijs van de grootste en meest bekende cryptomunt zakte vorige week volledig door het ijs en kwam na een hoogtepunt van bijna 60.000 dollar uit tot een waarde van ‘slechts’ 42.000 dollar.

Een daling van maar liefst 18.000 dollar in een kleine week tijd. Dat is zelfs voor Bitcoin geen kattepis, sterker nog: in absolute aantallen was dit de slechtste week in de historie van Bitcoin. Nog geen paar maanden geleden was 1 BTC amper 18.000 dollar waard, nu keldert de prijs met 18K in een week. Dat gaf te denken. Stevige correcties zijn normaal in een bull-market, zeker op de cryptomarkt.

Het containerbegrip ‘volatiliteit’ is nooit ver weg en voor mensen die nog zich nog niet zo lang in deze wereld begeven is het ongetwijfeld een klap in het gezicht geweest. Desalniettemin is het dus alleszins normaal te noemen dat BTC corrigeert met een percentage van grofweg 20-35%. Dat is dan ook precies wat hier gebeurd is.

De vraag is in zulke gevallen echter, wat is de reactie. Een verdere daling (tot onder de 42K) zou toch wel een slecht teken geweest zijn, een voorlopig halt ten opzichte van de bull-market die nu al een klein jaar bezig is.

Het tegenovergestelde gebeurde echter. BTC herstelde, zij het met horten en stoten. Toch moeten we nu concluderen dat het herstel behoorlijk sterk is geweest. Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin grofweg $49.500 waard. De 50K grens komt dus weer in de buurt en dat is positief te noemen.

Wij verwachten dat als deze grens inderdaad geslecht gaat worden dit een teken is van vernieuwde kracht. In dat geval is de kans groot dat we wederom richting de 60.000 zullen kruipen. Dat zal niet van de een op de andere dag zijn (al weet je het op de cryptomarkt nooit) maar als je de consensus o nagaat die heerst onder de meeste technische analisten dan is de kans aanzienlijk dat we weer omhoog mogen gaan kijken.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht