Bitcoin kruipt weer uit dal, houdt stijging nu wel stand?

Dat de Bitcoin het de laatste weken (maanden?) moeilijk heeft is een understatement. Toch kruipt de grootste digitale munt steeds weer uit het dal, zo ook nu. Gevoed door het negatieve nieuws rondom regulering en een Binance hack kelderde de waarde van 1 BTC deze week richting de 8.000$. Sinds gisteren zijn er echter weer groene cijfers te zien en momenteel staat Bitcoin bijna op 10.000$.

Het staat vast de ontwikkeling van Bitcoin flink is afgevlakt, eigenlijk is er weinig spectaculairs meer gebeurd sinds de grote crash van begin dit jaar. Steeds wanneer de grootste munt lijkt weg te zakken volgt er toch weer een positieve push en andersom lukt het maar niet om enkele positieve dagen achter elkaar neer te zetten zodat de prijs weer eens echt vooruit gaat.

bitcoin prijs maand
De waarde van BTC schommelt al een maand lang tussen de 8500 en 11000. Aan het eind van deze periode (vandaag) zie je een opwaartse lijn, de vraag is of deze nu trend nu wel stand gaat houden. Bron: coinmarketcap

Eigenlijk is er sinds de januari-februari crash van 2018 sprake van een gelijkmatige trend onder alle grote cryptomunten. Deze trend wordt steevast geleid door Bitcoin en deze bepaalt dus het tempo. Er zijn maar weinig altcoins die op dit moment onafhankelijk van BTC bewegen, tenminste qua waarde.

De afgelopen maanden hebben we toch andere patronen gezien. In de periode november-december 2017 steeg Bitcoin bijvoorbeeld in zijn eentje naar grote hoogten. In januari volgde de altcoin-run, waarin diverse altcoins explosief in waarde stegen terwijl juist BTC op dat moment in moest boeten.

Sinds half januari zitten we eigenlijk al vast in het patroon dat we nu kennen (BTC en alts bewegen vergelijkbaar) en het is de vraag wat de volgende trend gaat zijn. Het zou kunnen dat BTC vanaf hier met een grote run begint maar wij verwachten eigenlijk meer van altcoins, tenminste qua percentuele prijsstijging. Er zijn inmiddels zoveel meer mensen die geïnvesteerd hebben in altcoins dat het lastig gaat zijn voor BTC om in zijn eentje weg te rennen zoals bijvoorbeeld in november en december vorig jaar.

We houden het in ieder geval in de gaten en we hopen in ieder geval dat de prijsstijging door kan zetten.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *