Bitcoin laat het erom spannen maar zakt niet door het ijs

Een zeer roerige dag op de cryptomarkten maar in het bijzonder voor Bitcoin. De grootste cryptomunt heeft een vrij bizarre middag achter de rug. Daar waar gisterenavond nog nieuwe recordwaardes werden aangetikt, daar is het vandaag een heel ander verhaal.

Sterker nog Bitcoin zakte korstondig door een zeer belangrijk steunniveau. Er leek even paniek op de loer te liggen maar in de uren na de ‘crash’ herpakte de waarde van BTC zich toch redelijk snel. Desalniettemin zitten we momenteel op een prijs die een stuk lager ligt dan 24 uur geleden.

Wat is er precies gebeurd?

Eigenlijk vertelt onderstaande grafiek het verhaal redelijk goed. De prijs van BTC is sinds gisterenavond aan het zakken. De top is voorlopig even uit het zicht en voor we kunnen kijken naar de $60K zullen we toch echt eerst even naar beneden moeten voor wat extra ‘support’.

Dit lag ook wel in de lijn der verwachtingen van de meeste technische analisten. Bitcoin heeft immers zo’n absurd goede maand gehad tot nu toe dat het niet meer dan logisch is dat er ook wat correcties volgen.

Een belangrijk steunniveau had het echter vandaag even heel erg moeilijk. De grens van $50K werd namelijk geslecht. En hoe. Binnen een paar minuten kelderde de prijs van Bitcoin zelfs richting de $47K, voor de oplettende lezer: dat is een daling van ruim 11.000 dollar in minder dag een dag.

Het was nog niet eens zo lang geleden dat 1 hele Bitcoin amper 10.000 dollar waard was. Stof tot nadenken aldus.

Het snelle herstel is uiterst positief. De dips worden nog steeds opgekocht, iets dat een bullrun bij uitstek typeert.

bitcoin daling

Een scherpe daling, gevolgd door een heel bemoedigend herstel. Dit is precies hoe je het graag wilt zien in een bull-market. 

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht