30 mei 2020

Bitcoin miljonair doneert 5057 Bitcoins, oftewel ruim $80 miljoen, aan goed doel

Gisteren verscheen er een hartverwarmend bericht op Reddit. Een anonieme Bitcoinmiljonair wil 5057 Bitcoins schenken aan goede doelen. De gulle gever heeft het zogeheten Pineapple Fund opgezet.

De anonieme persoon was een van de pioneers van de Bitcoin. Hij had al flink  geïnvesteerd in Bitcoin toen deze nog niet eens 1$ waard waren. Doordat de waarde zo enorm gestegen is, heeft de donateur een gigantisch vermogen opgebouwd. In de Reddit-post legt hij dat zijn doelen in het leven verder gaan dan het bezitten van een X hoeveelheid dollars.

“Bitcoin heeft mijn leven veranderd, ik heb nu meer geld dan ik ooit uit kan geven. Het is nooit mijn doel geweest om miljonair te worden of te behoren tot de rijksten”

Daarom heeft hij besloten om maar liefst 5057 Bitcoins te doneren aan goede doelen. Dat komt neer op zo’n 80 miljoen dollar! Op de pineapplefund.org website staan inmiddels 6 goede doelen waaraan nu al tussen de 500.000 en 1 miljoen dollar zijn geschonken.

De donateur staat open voor suggesties, dus in de reacties onder post worden al volop ideeën geopperd. De meeste zijn tech-gerelateerd, maar de pineapple fund wil verder kijken dan alleen technologie.

Waarom het de pineapple fund heet legt de oprichter ook nog eventjes uit:

“Ik hou van ananas, maar als je er te veel van eet krijg je last van je mond en tong. Het is iets om te delen. En de .org extensie was nog niet bezet”

Het pineapple fund streeft ernaar zo transparant mogelijk te zijn. Daarom heeft de oprichter dan ook zijn Bitcoin adres gedeeld.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange