Bitcoin gaat begin 2018 naar de Nasdaq, ‘s-werelds op 1 na grootste beurs

Gisteren kwam via de Amerikaanse krant Wall Street Journal naar buiten dat de Nasdaq, de technologiebeurs in New York en de op 1 na grootste beurs ter wereld, zich begin 2018 gaat richten op Bitcoin via zogeheten futures. Hierdoor kunnen mensen beleggen in Bitcoin aan de hand van futures. Een future is eigenlijk een contract waarbij twee partijen een transactie in de toekomst overeenkomen. Hierdoor hoeven mensen die op de Nasdaq willen beleggen in Bitcoin geen Bitcoin te kopen, maar gaan ze dus puur af op de verwachte koersstijging (of daling).

Nadat Bitcoin de afgelopen dagen steeg van 10.000$ naar 11.500$ is er volgens de bronnen het nodige schot in de zaak gekomen. Waar het begin 2017 misschien nog de nodige marketing had gevergd om mensen enthousiast te maken voor Bitcoin, is het nu het gesprek van de dag.

Waar banken nog steeds sceptisch zijn en er blijk van geven dat ze denken dat Bitcoin een zeepbel is die op knappen staat, zijn meerdere serieuze financiële instanties bezig met hoe ze gebruik kunnen maken van Bitcoin en zijn onderliggende structuur, de blockchain.

Verwacht wordt dat het niet alleen bij de Nasdaq blijft. We houden het uiteraard in de gaten.

Het nieuws is overigens nog niet bevestigd door Nasdaq zelf, maar meerdere kwaliteitskranten hebben bronnen dichtbij deze operatie die het nieuws bevestigen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht