Bitcoin onderweg naar het doorbreken van magische grens van 50.000 dollar

Het lijkt welhaast te mooi om waar te zijn maar we schrijven het toch op: Bitcoin is onderweg naar de $50.000. We schurken nu al enkele dagen tegen deze magische grens aan. Het doorbreken van de 50K grens zou in alle opzichten een gigantische mijlpaal voor de cryptowereld en natuurlijk Bitcoin in het bijzonder zijn.

Zoals altijd weet niemand of de grens ook daadwerkelijk gaat worden doorbroken en al helemaal niet wat er daarna zou kunnen gaan gebeuren. Dat is, zoals wel vaker, koffiedik kijken. Aan de ene kant is er veel voor te zeggen dat de hype op een (voorlopig) hoogtepunt zit op dit moment. Bitcoin is volop in het nieuws, zelfs aan de talkshowtafels worden er allerhande experts ingezet om de stijgingen te duiden.

Dat is precies wat we ook in de voorgaande bull runs hebben meegemaakt. Dat wil echter niet per definitie zeggen dat de voorlopig top vooralsnog bereikt is (rond de $50K). Ook in november-december 2017 was de hype dusdanig groot dat zelfs politici om een mening werd gevraagd.

Vergeten wordt echt dat de prijs van BTC zelfs tijdens de pieken van de hype nog drie keer over de kop is gegaan. Om maar even aan te geven dat het zeker niet hoeft te betekenen dat 50K op dit moment te vergelijken is met de 20K van 2017.

bitcoin prijs vijftigduizend dollar

Als je de grafiek droog bestudeert dan zul je simpelweg niet kunnen ontkennen dat het er alle schijn van heeft dat we de 50k dollar grens op korte termijn zullen gaan doorbreken.

Percentages

Wel is het natuurlijk zo dat we op een gegeven moment in ‘gevaarlijk terrein‘ terecht gaan komen. Als je percentueel naar de stijgingen gaat kijken en ziet dat we sinds het dieptepunt (tijdens de Corona Crisis Dag van 2020) maar liefst met een factor 14 zijn gegroeid dan zie zul je je op een gegeven moment af moeten vragen wanneer je eventueel wilt uitcashen.

In 2017 groeiden we van ongeveer 1.000 dollar naar 20.000 dollar in iets minder dan een jaar. 20K bleek toen wel echt de top, met een enorm rappe terugval als gevolg. Zouden we dezelfde stijging in ogenschouw nemen dan zou je kunnen zeggen dat we ons in de regio 70-80K op zeer glad ijs zullen bevinden.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht