Bitcoin op weg naar de $12.000

De waarde van Bitcoin blijft stijgen. Nadat de koers op 7 februari een dieptepunt meemaakte, is de waarde van BTC enorm gestegen. Momenteel is 1 BTC $11.700 waard en volgens technische analisten blijft de stijging voorlopig nog wel even aanhouden.

Zoals te zien in onderstaande grafiek is Bitcoin bezig aan een opmars. Daar waar 2 geleden nog sprake was van enorme scepsis en een laag vertrouwen vanuit de markt is er nu juist sprake van het tegenovergestelde.

bitcoin prijs

De afgelopen 2 weken is de waarde van Bitcoin flink aan het groeien

Positieve nieuwsberichten

Er verschijnt over de laatste paar weken gezien enorm veel positief nieuws over cryptovaluta en Bitcoin. Zelfs vanuit de politiek en vanuit diverse overheden klinken inmiddels voorzichtig optimistische geluiden.

Daar waar er in januari en begin februari bijna geen einde leek te komen aan het negatieve cryptonieuws lijkt het erop dat positieve geluiden nu de overhand hebben.

Uiteraard heeft dit een gunstige invloed op Bitcoin.

Lagere transactiekosten

De transactiekosten van het versturen van BTC waren lange tijd abnormaal hoog. In december en januari was het versturen van BTC eigenlijk totaal onpraktisch. Hier is echter een belangrijke kentering in waar te nemen. Door toedoen van innovaties zoals het Lightning Netwerk en SegWit zijn de transactiekosten drastisch afgenomen.

Toegegeven, Lightning staat nog in de kinderschoenen maar zoals je op deze website kunt zien neemt het aantal lightning kanalen elke dag toe. Al deze ontwikkeling zorgt ervoor dat het voltooien van een BTC transactie nu nog maar een fractie van de kosten van december/januari bedraagt.

Dit alles zorgt voor een toename in vertrouwen. BTC zet belangrijke stappen op het gebied van opschalen en heeft daardoor ook op de korte termijn nut als betaalmiddel. Er zijn diverse cryptomunten die zich focussen op goedkope transacties maar als BTC op deze manier doorgaat kan het ook zomaar zijn dat munten als Nano weinig toegevoegde waarde bieden.

Bitcoin is immers de eerste cryptomunt en staat straatlengten voor op alle andere coins als het gaat om naamsbekendheid.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht