27 mei 2020

Bitcoin populairder dan Donald Trump

Dat Bitcoin in 2017 populair was hoeven we niemand uit te leggen. Maar dat het zelfs in populariteit over Donald Trump heen gaat is toch wel opvallend te noemen.

Op Google Trends kun je heel eenvoudig bijhouden wat de trends zijn op het gebied van zoekgedrag. Daaruit blijkt dat Bitcoin sinds enige tijd een populairdere zoekterm is dan de controversiële president van de Verenigde Staten: Donald Trump.

trends trump bitcoin

Bitcoin is al een tijdje The Donald voorbij. Rood is Bitcoin, Rood is Trump

De interesse voor Bitcoin en cryptovaluta is explosief gestegen, nadat de waarde van Bitcoin over 2017 met meer dan 1000% is gestegen. Overigens gaat het hierbij wel om wereldwijde cijfers, kijken we alleen naar Nederland dan zien we dat Bitcoin hier toch iets minder populair is, vergeleken met wereldwijde trends.

In het Google Trends Jaaroverzicht is te zien dat er in Nederland nog altijd meer wordt gezocht naar zaken als Spotify, Kiala of Tinder. Wat dat betreft heeft crypto in Nederland nog een wereld te winnen.

Wat we verder ook zien is de interesse in Bitcoin in Nederland vooral leeft in de Randstad en met name in Amsterdam. Dit zien we niet alleen terug in deze post die uitlegt in welke Nederlandse steden Bitcoin het populairst is, maar ook in bijvoorbeeld de gebruikersstatistieken van deze website. Amsterdam is oververtegenwoordigd.

Nu is dat natuurlijk niet heel gek, in Amsterdam zit immers de meerderheid van het Nederlandse geld en een hoofdstad zal doorgaans altijd voorop lopen als het gaat om innovatie en de adoptie daarvan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange