25 september 2020

Bitcoin prijsverwachting – wat gaat er in 2020 gebeuren?

2020 is nogal een belangrijk jaar voor Bitcoin. Wat gaat de volgende stap zijn als het aankomt op de ontwikkeling van de prijs in dit jaar? Het is zonder twijfel een van de belangrijkste jaren in de geschiedenis van BTC. Gaat de grootste digitale currency daadwerkelijk profiteren (prijstechnisch gezien althans) van de Bitcoin halvening die op het programma staat in mei van 2020.

De invloed van de halvening op de prijs

Laten we eerst eens kijken naar wat de halvening gaat kunnen betekenen voor de prijs. Het blijft natuurlijk koffiedik kijken maar de signalen voor een positieve correlatie tussen de prijs van Bitcoin en het aanbod daarvan lijkt aantoonbaar.

Als we daar van uit gaan is het dus relatief aanneembaar dat de prijs van Bitcoin omhoog zal gaan, aangezien het aanbod met 100% zekerheid gaat afnemen.

Wat gaat er precies gebeuren? Wat is de halvening?

Omstreeks 22 mei 2020 worden de blockrewards voor miners gehalveerd. Oké, dat is alvast een zin vol met vaktermen. Simpel gezegd komt het er op neer dat miners de Bitcoin blockchain in leven houden door transacties goed te keuren. De miners worden hiervoor beloond met Bitcoin. Op dit moment is de beloning per block 12.5 BitcoinVolgend jaar wordt dat dus 6.25 Bitcoin.

In deze grafiek zie je zowel de prijs van Bitcoin alsmede het aanbod. Je ziet dat deze redelijk evenredig verlopen. Dit is natuurlijk absoluut geen garantie maar het geeft wel aan dat er een verband bestaat en dat is niet te verwaarlozen.

Onze voorspelling

Laten we voorop stellen dat het voorspellen van een prijs natuurlijk een niet geheel juiste term is. Dat is namelijk onmogelijk. Daarom is een prognose wellicht een beter woord in deze context. Een aanname. Uiteraard in ogenschouw nemend dat dit in de verste verte niet als beleggingsadvies mag worden geïnterpreteerd.

Korte termijn

Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin ongeveer $9.200. De kans dat dit binnen niet al te afzienbare tijd gaat toenemen tot boven de $10.000 is hoog. Dit is nog los staand van de halvening of andere ontwikkelingen in het nieuwe jaar. Dit heeft simpelweg te maken met de technische indicatoren die op dit moment in de juiste richting wijzen.

2020

Wij gaan er van uit dat de Bitcoinprijs over het verloop van 2020 zal gaan stijgen. De halvering van de block-rewards is hier de voornaamste reden voor. Daarnaast gaan er ook allerhande andere ontwikkelingen plaatshebben die de gehele cryptomarkt nogmaals een stuk validiteit gaan meegeven. Denk bijvoorbeeld aan de, aanstaande, introductie van de Libra van Facebook.

Anderzijds is het belangrijk om in te zien dat al het bovenstaande slechts een indicator is. Het is simpelweg niet met zekerheid te zeggen hoe iets zich gaat ontwikkelen. Ook is het zo dat er in de cryptowereld al tijdenlang wordt uitgekeken naar een nieuwe ‘bullrun’. Elke indicatie dat deze eventueel aanstaande zou kunnen zijn wordt aan gegrepen door zowel cryptomedia, traders als ook investerdeers.

Denk maar aan de lancering van Bakkt. De nieuwjaarsbonussen op Wallstreet. De introductie van Facebook’s Libra. Chinees Nieuwjaar. We kunnen nog wel even doorgaan maar vooralsnog zijn er ook veel mensen op zoek naar bevestiging van iets dat ze in de richting wijst van wat er in 2017 is gebeurd. De kans is echter ook vrij groot dat dat een soortement van 1-malige ontwikkeling is geweest waarbij een groot aantal mensen op het juiste moment instapte.

Wij denken daarom dat de prijs zal gaan stijgen in 2020 maar dat dit niet dermate spectaculair zal zijn, zoals bijvoorbeeld in 2017. Aan de andere kant is het ook zo dat bullruns niet te onderschatten zijn. Kijken we alleen maar naar dit jaar dan zien we dat de prijs van Bitcoin in enkele weken opliep van ~$3.000 naar een kleine $14.000. Het kan dus ineens heel rap gaan.

Vooralsnog houden wij het op een uiteindelijke prijs van $25.000 (einde jaar) voor Bitcoin. Dat zou alvast een hele mooi sprong zijn richting ongetwijfeld nog veel meer spectaculaire ontwikkelingen.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht