Bitcoin sprint richting de 15.000 dollar

Er is op dit moment geen sprake van een altcoinseason maar van een heus Bitcoinseason. De grootste digitale munt is aan enorme opmars bezig. Daar waar BTC in de periode augustus-september enige tijd stil lag, daar is in oktober een opmars gestart die tot nu toe zijn weerga niet kent.

Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin bijna $15.000 waard, Dat is het hoogste niveau sinds december 2017, bijna 3 jaar geleden. Volgens veruit de meeste analisten is het een kwestie van tijd voor we de 15K grens stevig gaan doorbreken. Het is al met al voor het eerst in 3 jaar tijd zo dat we in de buurt aan het komen zijn van de prijzen die speelden ten tijde van de hoogste piek en grootste cryptomania ooit, die van eind 2017.

bitcoin prijs

De graiek over 2020 laat een sterke stijging zien, die eigenlijk alleen een halt kon worden toegeroepen door de uitbraak van het corona virus in maart.

Bitcoin dominantie loopt sterk op

Ondertussen loopt ook de BTC dominantie sterk op. Dit is het aandeel van Bitcoins marketcap ten opzichte van de rest van de markt. Momenteel staat dit percentage op een kleine 65%, het hoogste niveau in een half jaar.

Altcoins kunnen dus niet meekomen in dit geweld. De meeste altcoins staan op dit moment stil, of leveren zelfs een klein beetje in. Een kleine positieve uitzondering hierop is Ethereum, deze coin houdt de 400 dollar grens goed vast en is ten opzichte van 7 dagen geleden met ~5% gestegen.

What is next?

Zoals altijd is de vraag: wat nu? Er lijkt consensus te bestaan onder de technische analisten die wij volgen. De prijs van Bitcoin heeft in principe vrij spel richting de $17-18K, tot dat niveau is er nauwelijks weerstand. De verwachting is dan ook dat, na een terugval de komende dagen, dit niveau bereikt gaat worden in de komende weken. Erg interessant.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht