Bitcoin spuit omhoog nadat Elon Musk zijn Twitter Biografie aanpast

Elon Musk en Bitcoin, het is al jarenlang een interessante combinatie. De grootste ‘ziener’ van onze generatie heeft in het verleden meermaals aangegeven dat hij Bitcoin een bijzonder mooi project vindt. Het grote cryptopubliek heeft zich altijd afgevraagd of Elon ook daadwerkelijk Bitcoin bezat, is Musk ook daadwerkelijk een investeerder en heeft het bedrijf Tesla een gedeelte van haar reserves in BTC zitten?

Musk lijkt nu een aanzetje te geven tot een antwoord. Bekijk onderstaande screenshot maar eens waarin te zien is dat de CEO van Tesla zijn biografie op Twitter heeft aangepast. Er staat niets meer of minder dan #bitcoin.

bitcoin musk

Terugkijkend was het onvermijdelijk. Bedoelt Musk hiermee dat hij altijd al Bitcoin in zijn bezit heeft gehad.

De koers van Bitcoin spoot na dit ‘nieuws’ ogenblikkelijk omhoog. Binnen een uur was de waarde van 1 BTC met maar liefst $5.000 gestegen, ongehoord. Bitcoin is hiermee in 1 klap uit de neerwaartse spiraal geklommen die werd ingezet nadat het hoogtepunt van $42K begin januari werd bereikt.

bitcoin twitter elon musk

+20% in een uur, only in crypto?

Het is natuurlijk wel opvallend dat de koers van de grootste digitale munt zo sterk reageert op 1 Tweet. Elon Musk staat er om bekend wel vaker dit soort aparte fratsen uit te halen. Het hoeft niet eens persé te betekenen dat hij ook daadwerkelijk BTC in zijn bezit heeft.

De kans is echter groter dat de rijkste man ter wereld ook heeft ingezien dat Bitcoin de toekomst heeft en juist dat leidt ertoe dat er een golf aan positiviteit de markt instroomt.

Het is hoe dan ook het dagje wel op de cryptomarkt, vanmorgen al berichtten we over DOGE dat een komeet-achtige ontwikkeling lijkt door te maken (die overigens op weinig substantieels is gebasseerd, maar dat terzijde). Never a dull moment.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht