Nieuwe duw stuwt Bitcoin richting belangrijke 7800$ grens

Bitcoin heeft in deze nieuwe week opnieuw de wind in de zeilen. Momenteel is 1 Bitcoin zo’n 7.700 dollar waard. Nu is die stijging percentueel gezien niet heel significant (ongeveer 2.5% ten opzichte van gisteren) maar het betekent wel dat we in de buurt zijn gekomen van een zeer belangrijk weerstandsniveau, namelijk de 7.800$ grens.

De 7.800$ grens staat symbool voor een weerstandslijn waar we feitelijk al sinds februari niet meer doorheen zijn gebroken. Crypto Rand, een van de meest populaire crypto analisten op Twitter, laat in onderstaande grafiek nog maar eens zien hoe vaak deze lijn getest (en niet doorbroken) is.

Of het deze keer wel gaat lukken om hier doorheen te komen is de vraag maar het staat wel vast dat Bitcoin weer wat momentum aan het opbouwen is na enkele zeer positieve dagen.

bitcoin stijging
In de weekgrafiek is overduidelijk de positieve ontwikkeling waarneembaar. Bron: coinmarketcap.com

Bitcoin domineert altcoins

Overigens is het opvallend dat de Bitcoin dominantie nog steeds blijft toenemen. Momenteel is het aandeel van de Bitcoin marketcap ten opzichte van de gehele cryptomarketcap zo’n 46%. Dit is het hoogste dominantie niveau van 2018.

Dit betekent op klein niveau toch wel een soort trendbreuk, want we hebben in de afgelopen maanden steeds gezien dat wanneer Bitcoin een push doormaakte dat altcoins vaak harder stegen en hierdoor de BTC dominantie terugliep.

Momenteel kunnen we dus voorzichtig aan wel stellen dat het erop lijkt dat het sentiment, interesse en geloof in Bitcoin iets gunstiger is vergeleken met de altcoins.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *