Bitcoin na diep dal terug naar de $10.000!

Zeer positief nieuws voor iedereen die zich met crypto bezighoudt: Bitcoin is de $10.000 grens weer gepasseerd. Na de ongekende terugval van de afgelopen weken is dit erg goed nieuws. Er is op dit moment weer vertrouwen vanuit de markt en de technologische vooruitgang binnen het Bitcoin ecosysteem draagt hier zeker aan bij.

De laatste dagen is Bitcoin bezig aan een serieuze opmars. De grootste cryptomunt komt nu over een belangrijke grens heen en daarnaast uit een bijzonder diep dal. De prijs van 1 BTC liep terug van $20.000 naar onder de $6.000.

Bitcoin 10000

Het heeft even geduurd maar Bitcoin is terug boven de $10.000

Er is over de laatste weken flink wat positief nieuws naar buiten gekomen. Wij denken dat dit er mede voor heeft gezorgd dat er weer vertrouwen is in crypto, het Bitcoin netwerk en hiermee de toekomst.

Lagere transactiekosten en het lightning netwerk

De enorm hoge transactiekosten en het verstopte netwerk zorgden er eind vorig jaar en begin dit jaar voor dat het versturen van Bitcoin praktisch weinig nut had. Het was simpelweg te duur en duurde te lang. Het leek erop dat deze situatie nog wel even in stand zou blijven maar er zijn inmiddels diverse oorzaken aan te wijzen voor het feit dat de transactiekosten inmiddels veel lager zijn.

Het opschalen van de capaciteit van de Bitcoin blockchain is al jaren een uitdaging maar het lijkt erop dat er nu twee belangrijke doorbraken zijn.

Allereerst neemt de SegWit adoptie toe. SegWit zorgt ervoor dat de grote van een transactie verkleind wordt. Coinbase heeft aangegeven dat SegWit op korte termijn geïmplementeerd zal zijn.

Nog belangrijker: het Lightning Network is gelanceerd. Daar waar SegWit helpt met het opschalen van het netwerk doet dat het slechts met een kleine stap. Waar Bitcoin het echt van zal moeten gaan hebben is het Lightning Network. LN is een soort software laag bovenop de blockchain. Met het Lightning Network hoeft niet elke transactie te worden toegevoegd aan de main blockchain maar zijn er betalingskanalen. Mocht je precies willen weten hoe het Lightning Network werkt, dan raden we je deze post aan.

Dit heeft als groot voordeel dat er gigantisch snel en goedkoop Bitcoin kan worden verstuurd. Denk hierbij aan transactiekosten van een honderdste van een cent gecombineerd met praktisch geen transactietijd. Het netwerk is live en groeit elke dag.

Politiek positief

Voor de verandering waren er vanuit de politiek vorige week eindelijk eens positieve geluiden te horen. De voorzitter van de Amerikaanse CFTC (Commodity Futures Trading Commission) kwam met een bijzonder realistisch en positief betoog naar buiten. Na weken van politieke ‘aanvallen’ op crypto was het goed om te horen dat de Amerikanen in ieder geval het enorme potentieel van blockchain technologie inzien.

Bitcoin niet alleen

Bitcoin is natuurlijk niet in zijn eentje aan het groeien. Binnen de top 10 op CMC valt vooral Litecoin op. Litecoin steeg in de afgelopen dagen van ~140 dollar naar ruim 230 dollar, een stijging van ruim 60%. Ook coins als Monero, VeChain en Lisk stegen de afgelopen dagen flink.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht