Bitcoin toont zich weerbaar en zet flinke opwaartse stap

De afgelopen week kan oprecht worden gezien als een van de meest bizarre weken in de moderne geschiedenis. De wereld is in de ban van het coronavirus en Bitcoin leek een week geleden even helemaal in te storten. De prijs van Bitcoin stond zelfs enige tijd niet hoger dan $3.600; een ongekend dieptepunt nadat de koers in de dagen daarvoor zelfs nog (ruim) boven de $9.000 stond.

Paniek

De paniek regeerde zoveel was duidelijk. Bitcoin leek even helemaal weg te zakken maar herstelde zich in de dagen daarna toch relatief sterk. Wat we nu echter zien is dat het herstel een volgende stap heeft gezet. Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin ongeveer $6.300 waard. Een stijging van maar liefst 75% ten opzichte van de bodem die vorige week werd bereikt.

Een grafisch overzicht van een van de meeste krankzinnige periodes in de crypto geschiedenis. Van $9.000 naar $3.600 en terug naar $6.300 in iets meer dan 10 dagen.

Er wordt altijd gezegd dat Bitcoin een zogeheten Safe Haven Asset is, een opslagmiddel van waarde zoals goud. Het moet uiteraard nog maar blijken of dat zo is maar feit is wel dat deze tijden aan kunnen gaan tonen hoezeer crypto enthousiastelingen en investeerders geloven in hun eigen theorieën.

Het is natuurlijk makkelijk te zeggen dat Bitcoin een veilig en waardevast middel is maar als er een crisistijd aanbreekt (zoals nu), hoe ga je dan om met je investering dan wel je denkbeelden?

Wat over de afgelopen week duidelijk is geworden is dat de groepsmoraal nog steeds als een paal boven water staat: wij verkopen niet en wij geloven in Bitcoin.

Als zelfs ten tijde van een wereldwijde economische chaos en een gigantische sell-of de prijs stand houdt dan weten we eigenlijk vrijwel zeker dat er niets is dat Bitcoin de vergetelheid in gaat helpen.

Bitcoin is here to stay. En dit is het zoveelste voorbeeld.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht