17 januari 2020
bitcoin daling

Bitcoin valt ver terug na lange, stabiele periode

De laatste weken gebeurde er bijzonder weinig met de Bitcoin prijs. De grootste virtuele munt schommelde relatief stabiel tussen grofweg 7300 en 7700 dollar. Nu is echter op korte termijn duidelijk wat de tendens gaat zijn en die is helaas toch negatief; het afgelopen weekend viel de waarde van BTC ver terug. Momenteel is 1 BTC ongeveer 6800 dollar waard.

Daar waar Bitcoin iets meer dan een maand geleden voor het eerst sinds lange tijd weer eens de 10.000 dollar grens passeerde daar houdt de munt momenteel nog slechts zon 67% van zijn waarde vast. Voor de meest actuele koers kijk je op coinmarketcap.com.

bitcoin prijs daling

In bovenstaande grafiek is goed het neerwaartse koersverloop te zien, de zeer stabiele ontwikkeling aan het begin van de week en de flinke drops in het weekend. Bron: coinmarketcap

 

Overigens heeft de daling uiteraard niet alleen gevolgen voor de BTC prijs. De gehele markt ervaart een daling. Momenteel is de marketcap van de totale markt voor het eerst sinds half april weer onder de 300 miljard gedoken.

Wat heeft deze daling veroorzaakt?

Allereerst was er de afgelopen periode sprake van een erg laag handelsvolume. Het algemene sentiment op de markt was relatief positief maar dat werd helaas niet gesteund door al te veel handel. Daarom heeft de prijs geen stappen kunnen zetten.

Daarnaast is er onlangs een Koreaanse exchange gehackt, een hack waarbij zo’n 40 miljoen aan crypto is buitgemaakt. Het lijkt ons sterk dat dit een dusdanig grote invloed heeft gehad op het verloop van cryptoprijzen maar het wordt in de paniekerige cryptowereld toch als een teken aan de wand gezien.

Nicholas Merten, de bekendste crypto-YouTuber, denkt er in ieder geval ook het zijne van:

Het lijkt er simpelweg nog steeds op dat we niet uit de negatieve trend (die al vanaf januari/februari huishoudt) zijn geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *