Bitcoin versterkt dominante greep ten koste van altcoins

Bitcoin neemt afstand van de altcoins. Voor het eerst sinds weken (maanden?) zit er weer serieuze beweging in het dominantie percentage van Bitcoin. Dit wil zeggen wat het aandeel van BTC is ten opzichte van de gehele markt.

Dit percentage lag weken lang rond de 35-36% maar is nu flink aan het klimmen. Momenteel is de BTC dominantie bijna 42% een waarde die voor het laatst werd behaald rond 20 december, oftewel een kleine 2.5 maand geleden. De Bitcoin dominante zakte zelfs even richting de 30% in die periode.

Er is niet 1 specifieke reden op te noemen voor deze ontwikkeling maar het is wel aannemelijk dat de interesse in altcoins enigszins is gedaald na de enorme klappen die verwerkt moesten worden tijdens de crash van januari-februari. Hierbij verdampte de waarde van de meeste altcoins met 60-80%. Vervolgens is het voor de meeste altcoins lastig gebleken om weer snel op te krabbelen. Er zijn enkele positieve uitzonderingen maar de meeste altcoins zitten nog steeds op <30-40% van hun all time high waardes.

bitcoin dominantie grafiek

De laatste weken loopt de dominantie op. Bron: coinmarketcap.com

Bitcoin is dus wat sneller opgekrabbeld en het lijkt er ook op dat de ‘fundamentals’ van BTC weer een sterke toekomst voorspellen. Zo is het schalingsprobleem op de korte termijn opgelost en is ook de lange termijn oplossing (het lightning netwerk) al geïmplementeerd, zij het dat de adoptie hiervan nog erg laag is op dit moment. Zelfs vanuit de politiek klinken steeds meer positieve geluiden als het aankomt op het herkennen van Bitcoin als een nieuwe realiteit.

Wij verwachten dat BTC een sterke maart maand tegemoet zal gaan.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht