30 november 2020

Bitcoin (BTC) verwachting 2021 – wat gaat de prijs doen?

Het gaat een bijzonder interessant jaar worden. In 2020 heeft de Bitcoin halvering plaatsgevonden. Dit gebeurde in mei. Dat is opzichzelf al een artikel en uitleg waard maar het is nu ook nog eens 3 jaar geleden dat Bitcoin een All Time High aantikte (20k in november 2017). Er heeft nog nooit zoveel tijd tussen hoogtepunten gezeten.

Een spannende tijd al met al. Nu kijken we naar 2020. Het valt op dit tot nog toe een bijzonder roerig jaar is geweest. Er is sprake geweest van hevige onrust op de financiële markten, er is sprake geweest van een heuse altcoinboom en op het moment van schrijven is er simpelweg sprake van een Bitcoin boom.

Laten we beginnen bij de onrust, deze werd uiteraard gevoegd door de uitbraak van de Corona pandemie. In de periode maart-april schoot de prijs van Bitcoin werkelijk alle kanten op. Fascinerend om te zien maar dit bracht ook erg veel onrust met zich mee.

Na een periode van stabiliteit was het in de zomer van 2020 de beurt aan altcoins, leuk en aardig maar we zijn hier voor Bitcoin. Een sobere septembermaand werd gevolgd door een uitbraak in oktober en dat is nou precies waarom we hier zijn: de prijs van BTC is aan het stijgen en niet zo’n beetje ook.

Het heeft er alle schijn van dat Bitcoin dit jaar voor het eerst sinds 2017 weer in de buurt gaat komen van de 20.000 dollar. Gaat de koers hier overheen? Dat is de vraag, maar wij zien het wel degelijk zeer positief in voor BTC.

Onze prijsverwachting voor Bitcoin in 2020: $18,500.

Uiteraard willen we aangeven dat dit een verwachting is, een mening. De cryptomarkt blijft uitermate grillig en onvoorspelbaar en investeren in cryptovaluta brengt nog steeds een risico met zich mee. Niets wat in deze post staat mag dan ook worden geïnterpreteerd als beleggingsadvies.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Bitcoin?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht