Bitcoin (BTC) verwachting 2022 – wat gaat de prijs doen?

Wat is onze verwachting voor de prijs van Bitcoin in 2021 en 2022? Dat gaan we je in dit artikel proberen te vertellen. Het is natuurlijk een enorm interessante periode voor Bitcoin. De prijzen zijn de pan uit gerezen, na bijna 3 jaar van teleurstellingen, dieptepunten en stagnatie heeft BTC eindelijk weer de weg omhoog gevonden. In december van 2020 werd er na 3 jaar weer een nieuwe All Time High waarde genoteerd en ook in 2021 waren de stijgingen nauwelijks af te remmen.

Dat is natuurlijk buitengewoon gunstig voor de cryptowereld maar met name voor BTC zelf. De grootste cryptomunt heeft roerige tijden doorstaan, de halvering heeft plaats gevonden, PayPal heeft BTC aan haar platform toegevoegd en natuurlijk is de cryptomunt weer een jaartje ouder. Dat geeft vertrouwen. Het is dus nog steeds mogelijk om nieuwe records te vestigen, de munt is here to stay.

Bitcoin Verwachting 2022

Naar alle waarschijnlijk zal 2021 grotendeels nog steeds erg onrustig zijn, ook financiëel gezien. De gevolgen van de corona-pandemie zullen zich ook dit jaar grotendeels laten voelen. Wat gaan bijvoorbeeld overheden doen. Zullen er nog meer stimulus packages worden gelanceerd door diverse overheden? De kans is groot.

Wat gaat al die geldcreatie betekenen voor een opgeleefde Bitcoin? Wij denken dat het goed mogelijk is dat BTC ook in 2021 een flinke groei gaat laten zien. We bevinden ons momenteel op een vreemd gebied, de prijs is immers nog nooit zo lang zo hoog geweest. Het vorige record was namelijk enorm kortstondig, ontstond na een soort hype en hield nog geen dag stand.

De tijden zijn nu veranderd. Bitcoin staat in de aandacht maar niet zo extreem als in 2017, terwijl de prijs hoger is. Er is zeker geen sprake van hype, eerder van een realisatie: deze virtuele munt is echt wat waard. Steeds meer mensen zijn ingestapt, steeds meer bedrijven stappen in en steeds meer overheden begrijpen: wij moeten hier iets mee doen. Zij het qua regulering, dan wel qua het invoeren van BTC als wettig betaalmiddel (El Salvador).

Tel hier nog bij op dat de wereld economie in een enorme onrustige periode zit. Prijzen van vastgoed, aandelen en cryptovaluta vliegen omhoog, doordat er sprake is van enorme inflatie. Dollars en euro’s worden in toenemende mate minder waard en dat besef lijkt bij steeds meer mensen in te dalen.

Onze prijsverwachting voor Bitcoin in 2022: $112.500

Uiteraard willen we aangeven dat dit een verwachting is, een mening. De cryptomarkt blijft uitermate grillig en onvoorspelbaar en investeren in cryptovaluta brengt nog steeds een risico met zich mee. Niets wat in deze post staat mag dan ook worden geïnterpreteerd als beleggingsadvies.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Bitcoin?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht