Bitcoin vestigt record en knalt voor het eerst in 3 jaar door de $20K grens heen

Na 3 lange jaren van hoop en vrees heeft Bitcoin eindelijk overtuigend de 20.000 dollar grens doorbroken. De prijs van BTC bevindt zich op dit moment op het hoogste niveau in de historie van de cryptomunt: $20.400.

Alles is nu anders, als je het vergelijkt met de laatste keer dat BTC (heel kort) de 20K grens doorbrak. Bitcoin is weer 3 jaar ouder, is nog steeds niet gehackt, is weer waardevast gebleken en de community en de algehele publieke perceptie is veel positiever.

In december 2017 werd er nog gesproken over een zeepbel, een platform voor witwasserij en een speeltje voor nerds. In 2020 zie je dat grote banken en investeringsmaatschappijen investeren in Bitcoin, Paypal heeft Bitcoin toegevoegd aan haar platform en ook de informatievoorziening in de reguliere media is neutraal tot positief over crypto.

Er is nu veel minder sprake van een ongehoorde bubbel maar veel meer van een logische waardestijging met het record van vandaag tot gevolg.

bitcoin all time high

1 Bitcoin is nog nooit zoveel waard geweest als nu het geval is. Na 3 jaren van twijfel, onzekerheid en teleurstelling is er nu ruimte voor ongeremd optimisme.

Altcoins

De verwachting is dat Altcoins op de korte termijn even een pas op de plaats zullen moeten maken. Bitcoin heeft op dit moment al het momentum en alle aandacht. Altcoins lopen in die zin de afgelopen maanden toch wat achter.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat altcoins helemaal stil zullen blijven staan. We zien bijvoorbeeld nu al dat Ethereum weer richting de $630 kruipt, het hoogste niveau van de afgelopen jaren.

What is next?

De meest gestelde vraag in de cryptowereld is waarschijnlijk: en nu? Wat gaat er nu gebeuren? Stijgen we door of komt er een correctie? Zoals altijd, dat is koffiedik kijken. De verwachting is dat de komende periode zeer volatiel gaat zijn, ook al omdat dit prijsniveau nog nooit bereikt is.

De komende 24 uur zouden wel eens erg interessant kunnen worden.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht