Bitcoin viert 1-jarig jubileum van 20k met een uitbraak(je)

Zit er nog een eindejaarsrally in? Het lijkt erop dat Bitcoin op de korte termijn weer even de weg omhoog heeft gevonden. Nota bene een jaar nadat BTC de 20.000 dollar aantikte. De laatste 48 uur steeg de koers met zo’n 12.5%.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de koers hierdoor op korte termijn weer even naar boven kan gaan kijken. Dat is althans de mening van enkele technische analisten en wie zijn wij om deze tegen te spreken.

Stijging broodnodig en goed getimed

Overigens komt de stijging op een relatief gunstig moment. Mensen zijn rondom de feestdagen toch veelal geneigd eerder te kopen dan te verkopen. Daarnaast komt voor veel mensen rond deze tijd de kerstbonus of 13e maand binnen.

Het zou dus best zo kunnen zijn dat de koers de komende dagen nog even blijft oplopen, al verwachten wij geen spectaculaire stijgingen.

bitcoin prijs
In de weekgrafiek zie je duidelijk de opwaartse trend. Bitcoin nam over de afgelopen 48 uur met zo’n 12.5% in waarde toe. 

Jubileum van de All-Time-High van vorig jaar

Al deze gebeurtenissen spelen zich overigens af op het moment dat het (op 1 dag na) precies een jaar geleden is dat de koers de 20.000 dollar aantikte. Dat was op 17 december 2017, het absolute hoogtepunt van de cryptomania.

Inmiddels zijn we dus 17.000 verder, de verkeerde kant op, en heel wat wijzer na een jaar vol crypto-tegenslagen.

De komende periode zal niet zo knotsgek verlopen als vorig jaar, dat durven we wel te stellen, maar de kans is wel aanwezig dat er tijdens de feestdagen aardig wat gehandeld gaat worden en de technische wijzers staan (op korte termijn) de goede kant op, lijkt het.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *