Bitcoin vindt plotsklaps de weg omhoog, startsein voor nieuwe Bull Run?

Bitcoin is vanmorgen vrijwel uit het niets aan het stijgen geslagen. Omstreeks 11.00 besloot BTC dat het wel weer eens tijd was voor een stevig opwaartse beweging, de grootste cryptomunt steeg in korte tijd van ~44.000 dollar naar een kleine 48.000 dollar. Een stijging van 10% in enkele minuten.

Na een periode van enigszins saaie prijsontwikkeling was er aan het eind van de ochtend ineens een stevig move opwaarts waar te nemen.

Stijging komt niet uit de lucht vallen

Uiteraard is het niet zo dat deze stijging compleet uit de lucht komt vallen. Dat is simpelweg niet waar. Het heeft er namelijk alle schijn van dat we hier een klassieke ‘short squeeze‘ zien. Een groot aantal shorters (mensen die hebben ingezet op een daling van de BTC koers), moeten hun aandelen op een gegeven moment verkopen om hun positie te sluiten.

Dat is dan ook de reden waarom een aandeel soms flink opveert na een forse daling. Op dat moment sluiten shorters hun positie (om winst te nemen) waardoor de prijs weer (kortstondig) stijgt. Als je precies wilt weten wat een short en een long is dan raden we je dit artikel aan.

Hoe dan ook lijkt het misschien wel op het startschot richting een uitzonderlijk vierde kwartaal, zoals bekend heeft Bitcoin in ‘bull jaren’ nogal de neiging om met name in het vierde kwartaal van het jaar echt te pieken. Mocht dat ook dit jaar weer het geval zijn dan zijn de voortekenen niet mals.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht