Bitcoin voor het eerst in 3 weken weer boven de 6800$

Bitcoin kan een bescheiden succesje vieren, vannacht werd voor het eerst sinds 3 weken de grens van 6800 dollar overschreden. Ondanks dat het handelsvolume eigenlijk al tijden aan de lage kunt is (iets wat volatiliteit in de hand werkt en meestal ook duidt op een soort desinteresse), maakt Bitcoin dus toch weer een mooie stap vooruit.

Daar waar eind juni de koers nog ruim onder de 6000 dollar bleef steken, hetgeen een dieptepunt voor 2018 betekende, kunnen we dus nu (voorzichtig) weer richting de 7000 dollar kijken.

Bitcoin koers
Na de dieptepunten van de afgelopen periode is het nu weer tijd voor wat meer ‘upside’ voor Bitcoin. De vraag is of het positieve momentum de koers boven de 7000$ kan brengen. Bron grafiek: coinmarketcap.com

Wat precies ten grondslag ligt aan deze positieve prijsontwikkeling is niet geheel duidelijk. Zoals gezegd is het handelsvolume relatief laag, wat kan betekenen dat enkele grote spelers makkelijk de prijs kunnen beïnvloeden.

Het is in ieder geval positief om te zien dat de markt niet (ver) onder de 250 miljard dollar grens is doorgezakt. Het lijkt erop dat dat in ieder geval voorlopig wel de zogeheten bodem is en de kans is relatief groot dat we op korte termijn niet nogmaals gaan testen op 250 miljard dollar voor de totale markt en onder de 6000 dollar voor BTC.

Desalniettemin is het vertrouwen nog steeds erg broos. De Bitcoin hype is gaan liggen en na de afgelopen zeer negatieve maanden is de verwachting dat er redelijk snel verkocht zal gaan worden als we daadwerkelijk weer de 7000 dollar gaan aantikken.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *